Wednesday, October 11, 2006

TAROT NE KADAR GERÇEKLEŞİR



Tarot’ un gerçekliği konusunda pek çok soru aldım. Gereken açıklamayı yapmak, siz sevgili okuyucularımı aydınlatmak artık farz oldu. Tarot bir fal değildir. Kimi kitaplarda bir fal olduğu yazar. Kimi mekanlar Tarot falı başlıklı reklamlar asarlar. Kitapları incelediğinizde faldan başka bir şeye ulaşırsınız. Bir fesefeye!

Tarot her zaman tekrarladığım gibi bir bilinçaltı okuma sanatıdır. Bilinçaltınızda yaşayacağınız her olayı zaten biliyor olduğunuz felsefesine dayanır. Bilinçüstünüzde-bilinçli halinizde ise hiç bir fikriniz yoktur başınıza ne geleceğine dair. Ortada bir fal ve falcı yoktur aslında. Bilici-falcı-medyum sizsinizdir. Soruyu sorandır cevabı bilen.

Peki o an ki düşünceleriniz değiştiğinde geleceğiniz değişir mi? Hayır! Çünkü o anki düşünceleriniz değil bilinçaltındaki düşünceleriniz okunur.Bilinçaltınıza kazınmış düşüncelerinizin sizi ulaştıracağı gelecek okunur. O ana getiren ve geleceğe götürecek olan düşünceleriniz okunur. O düşünceler ve inanışlar kolay değişmez. O düşünceler o kadar derindedir ki! Burada anahtar bilinçaltınıza hangi düşünceleri kazıdığınızdır. Tıpkı büyürken annenizin size söylediği her cümleyi kazımanız gibi.

Bilinçaltı sizi geleceğe taşıyan en önemli basamaktır. Ne ekerseniz O’ nu biçersiniz. Şanssız olduğunuzu düşünürseniz şans asla kapınızı çalmaz. Sizi kimsenin sevmeyeceğini düşünürseniz terk edilmek kaderiniz olur. Bilinçaltınıza geleceğinize ait hangi mesajı gönderirseniz o gerçeğe dönüşür.

Tarot’ un buradaki işlevi sizin geleceğe attığınız tohumları saklayan bilinçaltınızı okumaktır. Bu nedenle her zaman gerçekleşir. Tarot’ un şaşmaz bir saati vardır.

Şaşmaz saatten yararlanmanın 3 altın kuralı vardır. O kurallar ne zaman bozulur?

-Doğru yorumcuyu bulmak tabii ki çok önemli. Kendini Tarot falcısı ilan edenleri ayırd etmekte usta olmanız lazım. Sizin üstünüzde hüküm kurmak derdinde olanların kolay manüpüle uygulayabileceği bir araçtır. Dikkati elden bırakmamak lazım. Gözlemci ve bilgi sahibi olmadan yorum almaya çalışmak yanıltıcı olabilir.

-Sırf ‘Tarot nedir?’ ‘Bu kişi nasıl bir falcıdır’ merakından geleceğinizden haberdar olmak isterseniz hiç bir şeyden haberdar olamazsınız. Tarot kartları o an ki sorunuza cevap verir. Tarot gerçektir ve bu kişi şöyle biridir der. Ama siz geleceğinizden haberdar olamazsınız.

-Düşünceleriniz karmakarışıksa ve henüz biliçaltınıza gönderdiğiniz bir karar yoksa! Özetle sık fikir değiştiren, kararlı davranamayan bir yapınız varsa ( her randevunuzu iptal etme veya erteleme eğilimindeyseniz mesela ), Tarot kartları hepsini anlatır. Siz sorunuzun cevabına uzak kalırsınız.

Bir başka kafa karıştırıcı soru da şudur: Bir Tarot yorumu için elinizin gittiği, tesadüfen seçtiğiniz kapalı durumdaki kartlar nasıl olur da sizin bilinçaltınızı anlatır?

İşte bu da Tarot’un hala çözülememiş gizemidir.

Hemen herkes ilk kart olarak kendi durumunu veya burcunu açıklayan (kimi zaman yükselen burcunu)kartı seçer. İşte gizem tam da buradadır. Biliçaltınız elinize, sezgilerinize hükmediyordur; yaşamınıza hükmettiği gibi.