Sunday, October 29, 2006

MERKÜR GERİ GİDİYORSA

Eyvahhh Merkür yine geri gidiyor!
İletişim gezegeni Merkür yılda 3 bazen 4 kez geri gidiyor. Bir gezegen elbette geri gitmez. Dünyadan bakıldığında geri gidiyormuş gibi görünüyor. Ayın 28.inden itibaren Merkür Akrep burcunda geri hareketine başlayacak. 18.Kasıma kadar sürceek bu önemli hareketin etkisi - klasik astrolojiye göre -18.Kasım dan sonraki 15 gün de sürecek. Bu Merkür' ün 2007 deki son geri hareketi.
Bu dönemin ürküten etkilerinden pek çok kişi haberdar. Peki ya avantajlarından ve durumu avantaja dönüştürme yollarından haberiniz var mı? Hemen bilgi vereyim.
Merkür geri giderken neler oluyor?
İletişim araçlarında ( tv, radyo, telefonlar, fax v.s.) bozukluklar, elektronik aletlerde bozukluklar( bilgisayar v.s.) , yanlış anlamalar ve yanlış anlamalardan kaynaklanan dargınlıklar, gereğinden pahalı alışverişler, gecikmeler ve karmaşa, ertelemeler, yolculuklarda evrak eksikliğinden veya yanlışlığından kaynaklanan sorunlar öne çıkıyor.
Yanlış adreslere giden paketler, gönderiler, e-mailler, faxlar, evraklar durumu zorlaştırabiliyor.
Anahtarlarınızın kaybolması veya unutulması, sağlıklı bilgi alamamak, doğru düşünememek ve doğru yargıda bulunamamak bu dönemin patetik göstergeleri.
Merkür gerileme dönemleri artık pek çoğunuzun etkilerini bildiğiniz ve çekindiğiniz dönemler. Ama başta da anlattığım gibi yılda 3 kez bu dönemi yaşamak zorundayız. Öyleyse Merkür gerilemesi ile baş etmeyi hatta bu dönemi avantaja dönüştürmeyi başarmalıyız. Nasıl mı?
Merkür gerilemesinin avantajları
Öncelikle eski arkadaşlarla tekrar bir araya gelmek için harika bir dönemdir, çünkü nedense eski dostlarla hep böyle dönemlerde karşılaşılır veya haberleşilir. Hadi aklınıza gelen eskimiş arkadaşları aramaya başlayın! Eski dost size önemli bir teklifi de getirir. Söylemelerine izin verin! Yaşam yolculuğunuza o eski dostların katacakları vardır. Sizi arayan eski arkadaşlarınızı bu dönemde geri çevirmeyin.
Merkür retrograte durumundayken bekleyen işlerin sonuca ulaşması için yine super bir dönemdir. Eski evrakların toparlanıp atılması, dolapların ve evrakların yeniden derlenip toplanması bu dönemlerde daha kolay olur. Bu toparlanma zamanında mutlaka önemli bir evrağa rastlarsınız. Kaybettiğiniz diplomanız, ödeme dekontlarınız, günü geçmiş faturalar bu dönemde ortaya çıkar. Gecikmiş ödemelerinizi cezaya uğramadan halledebilirsiniz.
Kayıp eşyalarınızı Merkür gerileme dönemlerinde bulursunuz. Kaybolan evraklar kadar kaybolan mücevherler, eski resimler, eski kıyafetler hepsi ortaya çıkıverir. Eski sırlar bile!
Ertelenen seyahatler, toplantılar, görüşmeler size daha fazla veri toplamak ve bunları değerlendirmek için zaman verir. İyi ki verir, buna gereksiniminiz vardır. Acele karar vermemeniz için Merkür bekletir sizi.
-‘Bir dur bir nefes al, bir daha düşün, düşünmenin önemini, söylediklerinin önemini kavra’ der. Kendini böyle bir dönemde hatırlatır.
-Bak ne çok iş yapıyorum ne çok işine yarıyorum, benimle yavaşlamazsan aksaklıklar çıkarıyorum der. ‘Aksaklıklar seni önlem almaya zorlasın ki ben enerji göndermediğimde de sorunlarınla baş edebil. ‘
Fark ettiniz mi Merkür ne çok işimize yarıyormuş. Gerilerken bile!
Merkür gerilerken ne yapmamalı?
Bozulabilme ihtimali olan aletlerinizi yedeklerseniz veya bakım yaptırarak Merkür gerilemesine hazırlanırsanız, her duyduğunuza inanmaz ve öfkeye kapılmazsanız, yanlışlıklara karşı herşeyi ve her durumu 2 kez kontrol ederseniz, yeni bir anlaşmaya yanaşmaz ve imza atmazsanız, yeni bir ortaklığa başlamazsanız, bozulan aletleri tamire vermez ve Merkür’ün düzelmesini beklerseniz, alışveriş yapmamayı veya pahalı şeyler satın almamayı tercih ederseniz Merkür’ ün yavaşlığının nimetlerinden yararlanırsınız ve zarara uğramazsınız.
Ancak bir süredir devam eden sonuçlanmayan işleri sonuçlandırmak için Merkür gerileme dönemlerinden yararlanabilirsiniz. Eskiden beri süregelen anlaşma durumunuz varsa ve yeterince veri topladığınızı düşünüyorsanız imza atmaktan çekinmeyin. Hepinize Merkür’ ü ve önemini fark edebileceğiniz, avantajlarından yararlanabileceğiniz, sorunsuz günler diliyorum.