Saturday, March 24, 2007

Tarot açılımları ve soru şekilleri!

Tarot kartlarına pek çok soru sorabilirsiniz. Ancak her soru için tek bir açılım uygulanmalıdır. Bir çok sorunun yanıtını tek açılımda alamazsınız. Tam tersi her soru için tek tek, yeniden açılım yapmanız gerekir. Hatta kimi konular karmaşıktır ve bunlar için bir kaç açılımı birden kullanmanız gerekir. Sorunun içeriğine göre açılım şekillerinden birini seçmelisiniz. Açılım şekillerine bir kaç örnek vereceğim. Elbette bütün açılımlar burada verdiğim örneklerle sınırlı değil. En sık kullanılanları anlatayım:
- Tarot öğrencisi iseniz ve henüz başlangıç aşamasındaysanız; geçmiş-şimdi ve geleceği bildiren 3 kartlık açılım son derece anlamlı sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır.
-Kısa vadeli sorular ve net yanıtlar için Azize iyi bir danışmandır. Bir olayın perde arkasını görmek içinde aynı açılım mükemmel sonuç verir.
-Ne yapacağınızı bilemediğiniz ve karasız kaldığınız durumlarda Yol açılımı size yol gösterecektir. Konu hakkında hiç bir fikriniz yoksa Yol açılımı yinede net sonuçlara ulaştırır.
-İlişkilerle ilgili sorularda Keltik mutlaka işe yarar. Tabii her iki partner açısından da açılım yapmak koşuluyla. Bir açılım sizin adınıza, diğer açılımda soruyla ilişkili partner adına yapılmalıdır. İki kişi arasında kalmışsanız her iki kişi içinde tek tek açılım yapmalı, sizinle ilgili ne düşündüklerini ve ne hissettiklerini böylece öğrenebilirsiniz.
-Ayrıldığınız partnerinizin yeniden size dönüp dönmeyeceğini anlamak için, hem Azize, hem de Keltik açılımını kullanabilirsiniz. Kendi düşüncelerinizi bildiğinizi iddia etseniz bile sevgiliyle takrar bir araya gelinip gelinmeyeceğini kendi adınıza yapacağınız bir açılımla öğrenebilirsiniz. Partner adına yapılan bir açılımsa bu konunun sağlaması olabilir.
-İlişkilerin sorgulanmasıysa amacınız, kişinin duygularından emin olmak istiyorsanız 7 kartlık ilişki açılımını seçmelisiniz.
-Bütün bir yıl boyunca ne yaşayacağınızı, hangi konulara odaklanıp, hengi konularda değişim yaşayacağınızı yıl başı öncesinde Tarot yorumu alarak, aylık bilgiler halinde öğrenebilirsiniz. Aynı açılımı doğum günleriniz yaklaşırken, yeni yaşınızın size getireceklerini öğrenmek içinde kullanabilirsiniz.
-Yeni tanıdığınız birinin karanlık yanlarıyla tanışmak için kişilik analizine izin veren Gölge Nokta açılımını kullanmalısınız.
-Özel bir duruma yada kişiye odaklanmadığınız dönemlerde, kariyer, duygusal yaşamınız, projeleriniz ve finansal durumunuz hakkında genel olarak bilgi alabilmek de Aslar açılımıyla mümkün olabiliyor.
-Tarot kartlarının yapamadığı ' evet' yada ' hayır' şeklinde yanıt vermektir. Böyle bir sorunuz varsa ve basit bir yanıt arıyorsanız, en ideal açılım Karar açılımıdır. Yine 7 kart kullanılarak yapılan bu açılım da, evet ve hayırların her biri için kararınızın sunduğu olasılıkları anlayabilme şansınız olur. Böylece seçiminizi doğrudan yana yaparsınız.
Gördüğünüz gibi, Tarot kartlarıyla yapılan pek çok açılım var ve her biri başka bir soruya yanıt vermek için kullanılır. Bu nedenle, gelişmelerini öğrenmek istediğiniz konu hakkında kısa bilgiyi Tarot yorumcunuza aktarmanız doğru açılımın seçilmesi için yararlı olur.