Tuesday, July 01, 2008

TEMMUZ AYI ASTRO-BAKIM TAKVİMİ



Yazın en sıcak ayı, en kavurucu günleri kapıda. Saçınız, cildiniz, efil efil kıyafetleriniz hazır mı? En önemlisi ruhunuz hazır mı?

Tatil boyunca saçlarınız yıpranacak, güneş teninizi kurutacak, tuzlu deniz suyu cildinizi kavuracak, rüzgar ve kum vücudunuza kötü oyunlar oynayacak.

Ya da!

Ya da siz korunmayı seçeceksiniz, yazı bir çınar gölgesindeki hamak tadında serinlikle geçireceksiniz.

Öyleyse özel günlere ve özel önerilere dikkat edin.



AY’IN KONUMU VE AŞK

3 Temmuz- Ay Yengeç burcunda. Yeniay, Güneş ve aşk planeti Venüs birbirine sarılıp dans ederken, aşkınızı yemek yaparak, evinizde sımsıcak yuva mutluluğu ile kucaklayın.

7 Temmuz- Ay Başak burcunda ve aşk planeti Venüs’le, şaşırtan değişiklikleri önümüze seren Uranüs sahnede. Sürpriz aşklara açıksanız bu günü kaçırmayın.

18 Temmuz- Ay Oğlak burcunda ve Dolunay yumuşak bir esinti gibi kalbinizi uzun süredir işgal eden sevgiliye nihayet kavuşmayı destekliyor. O’nunla konuşabilir, duygularınızı açabilirsiniz.



AY’IN KONUMU VE DİYET

2 Temmuz-Ay İkizler burcunda ve Mars, sağlıkla ilgili Başak burcuna adım atıyor. Sağlıklı beslenmek için her türlü diyetle ilgilenebilir, araştırıp kendiniz için en uygun olanı seçebilirsiniz.

11 Temmuz- Ay Akrep burcunda. Mars, Satürn kavuşumu ile kararlılık, disiplin ve hedefe kilitlenme gücü artıyor. Diyete başlamak için mükemmel gün.

18 Temmuz- Ay Oğlak burcunda. Eklem ve diş sağlığınızı ilgilendiren her türlü diyete özen göstermeli ve derhal başlamalısınız.



AY’IN KONUMU VE SAÇLAR

5 Temmuz-Ay Aslan burcunda. Kırılmış, yıpranmış saçlarınız aniden dikkatinizi çekiyor ve çabuk çözümler üretmek istiyorsunuz. Jojoba yağını yaz boyunca yanınızda taşıyın ve güneş kadar parlak saçlar elde edin.

23 Temmuz- Ay Balık burcunda ve Güneş Aslan burcuna geçiyor. Saçlarınız boyalıysa- sarışınlar papatya özlü, kızıllar kına özlü, kumrallar kestane özlü- şampuanlar edinebilirler. Boyanızın ömrünü uzatmaya bu gün karar verebilirsiniz.

25 Temmuz- Ay Koç burcunda. Strese karşı saç masajı yapmak için, nane, çam fıstığı ve sedir yağlarının canlandırıcı, uyarıcı etkisinden yararlanabilirsiniz.



AY’IN KONUMU VE CİLT BAKIMI

10 Temmuz- Ay Terazi burcunda. İstenmeyen tüylerden kurtulmak ve tam bir cilt bakımı yaptırmak için güzellik gününden yararlanmalısınız.

15 Temmuz- Ay Yay burcunda. Güneşte çok uzun süre kaldığınızda vücudunuz UV ışınlarından korunmak için aşırı melanin üretir. Melanin birikimi çil oluşmasına neden olur. Taze krema maskesi cildinizi çillerden korur.

27 Temmuz-Ay Boğa burcunda. Göz çevrenizi özel bir kremle beslemeye karar verin. Uzun yıllar kullanabileceğiniz işlevsel kremlere para harcamaktan korkmayın. Unutmayın onları uzun yıllar kullanıyorsunuz.


AY’IN KONUMU VE MODA

8 Temmuz- Ay Başak burcunda. Serin tutan, yumuşak dokunuşlu ve kire dayanıklı keten kıyafetlerinizi yeniden gözden geçirmeli, yetersizse yenilerini satın almalısınız.

22 Temmuz- Ay Balık burcunda Bu yazın modası rengarenk her boy elbiseler. Bu gün elbise almak için uygun fiyatlı dükkanları dolaşabilir, beğeninize uygun yakışan modellere çok para ödemeden de sahip olabilirsiniz.

31 Temmuz-Ay Yengeç burcunda. Yaz gelini olmaya hazırlanıyorsanız ve beliniz kalınsa, beli ortaya çıkaran büzgülü gelinlikler seçmelisiniz. Omuzlardan kalçalarınıza doğru düz inen, incilerle ve güpürlerle süslenmiş gelinliğinizi bu gün seçebilirsiniz.



AY’IN KONUMU VE SAĞLIK

13 Temmuz- Ay Akrep burcunda. Kova burcunda uyuşmayı simgeleyen Neptün’le birlikte iç organlarda hassasiyet yaratabilirler. Bu gün bol su içmeli ve sebze, meyve gibi hafif besinler tüketmelisiniz.

20 Temmuz- Ay Kova burcunda ve dolaşım sisteminizle ilgileniyor. Yılda bir kez yaptıracağınız kan testinin hayati önemini hatırlamalısınız. Ay Kova burcundayken kan testlerinizin zamanı gelmiş demektir.

29 Temmuz-Ay İkizler burcunda. Mavi, lacivert gibi moda dışı klasik renklerle sinir sisteminizi yatıştırmanız bu gün hayli kolay. Giyin, takın, ayağınıza geçirin. Lacivert-beyaz denizci tonları bugünkü kıyafetlerinize yansırken, renk terapisi uygulayarak iyileşeceksiniz.