Wednesday, August 22, 2007

BALIK BURCUNDA AY TUTULMASI VE KURTULUŞ


Yılın son Ay Tutulması Balık burcunun 4.derecesinde 28 Ağustos 2007 de Türkiye saatiyle 13.46 da gerçekleşecek.

Tam Ay Tutulması net olarak Doğu Avusturalya adaları, YeniZellanda, Doğu Asya, Pasifik Okyanusu ve Kuzey ve Doğu Amerika dan izlenebilecek. Geleneksel Astrolojide Ay Tutulmaları kötü alametler olarak yorumlanırdı. Zira ruhsal durumu gerginleştirdiği ve duygusal patlamalara sebep olduğu eski çağlarda da bilinirdi.

Modern Astroloji Ay Tutulmalarının avantajlarını da keşfetti. Artık Tutulmalarının etkileri hakkında daha fazla şey biliyoruz.

Güneş Tutulmalarının liderler, yönetim, erkekler, politika ve toplumsal olaylar ile ilişkili olduğu, Ay Tutulmalarının ise kadınlar, ev ve aile ile ilgili konuları etkilediği artık kanıtlandı. Bu durum elbette kadınların siyasi yaşama ait olmadığı ve erkeklerinde aileden sayılmadığı anlamına gelmiyor. Burada 21. Yüzyılın tanımları konunun aydınlanması için daha fazla işinize yarayacak. Erkeksi ve dişil enerjiler. Güneş erkeksi enerjileri Ay ise dişil enerjileri simgeliyor.

Balık burcunda gerçekleşecek Dolunay-Ay Tutulması 200 yılından bu yana gerçekleşen Tutulmadan daha derin bir etkiye sahip. 90 Dakika boyunca Ay kararması gözlemlenecek.

Tutulma , 4 °46 Balık'da meydana gelir, Cygnus( Kuğu) takımyıldızında sabit yıldız Deneb Adige'yle bağlaçta olduğu anda. Cygnus; dalgın, hayalci, kültürlü ve adapte olabilen bir doğa verir. Su ve yüzme sevgisi getirir. Ve sanatların başarılı çıkışlarıyla ilişkilidir. Kabalistler tarafından, İbrani mektubuyla benzetilir ve "MAHKEME" 20.inci Tarot büyük arkana kartıyla ilişkilidir. Böylece büyük bir değişikliği simgeler.

Tutulmanın Deneb Adige’yle bağlantısı şu mesajı verir: Geçmişi çağır, onu affet ve gitmesi için ona izin ver. Bizim asla, iyileştirmesine izin vermediğimiz geçmişten yaralar vardır. Bizim, affetmeyi reddettiğimiz kişiler ve yaptığımız günahlar vardır. Bizim, kaybetmek için cesaretimizin olmadığı kötü alışkanlıklarımız vardır. Bu tutulma, geçmişin, geçmiş olduğunu öğrenmemiz için bizi zorlar. Yenilemek, iyileştirmek, tamamen ve büyük dönüşümün tam zamanıdır. Tutulma 15 gün öncesi ve sonrasında etkili olacak. Değiştirmek istediğiniz eski yapıları, işe yaramayan alışkanlıkları, arkadaşlıkları, evinizi, arabanızı, tutum ve davranışlarınızı değiştirin. Unutmayın! Tutulmalar ve bütün gezegen hareketleri siz kımıldamazsanız tek başlarına mucizevi etkiler sağlamazlar. İtici güç oluştururlar. Gerisi size kalmış.

Şimdiden içiniz sıkılıyor, daralıyor, halsiz ve güçsüz hissediyorsanız, yaşamınızda bırakmanız ve değiştirmeniz gereken şeyler olduğunu düşünüyorsanız Balık burcunda gerçekleşecek Tam Ay Tutulması sizi doğru yöne doğru iteliyor demektir. Değişime uyarsanız gerilimi hissetme eşiğiniz azalır. Değişime direnirseniz içsel gerilimler ve duygusal patlamalarla yaşanacak sonuçlar, mecburi değişimlere sebep olabilir.


Ay, Balık'ta tutulmalduğunda, öyle hayallerin gerçekleşmesi kadar hayal kırıklıklarıyla üzülmek de muhtemeldir. Birçoğunuz, tembellik ve kendine acıma tuzağına düşmeye başladı bile. Tereddüt ve melankoliden kaçınmalısınız. Üzüntü, keder ve kendini kurban etme-mahvolma duygularına yatkın hissetseniz bile kendinize izin vermeyin. Kararsız, mutsuz olmak, vazgeçmek kolay olacak. Bu günlerde sevgi ve aşk ilişkileriniz sıkıntının her türünü yaratabilir. Yaşama felsefi bir yaklaşımı benimsemelisiniz. Her zamanki tutumunuzu sürdürmeye çalışmalısınız tabii eğer doğanızda melaknkoliye ve acı hissetmeye yatkınlık varsa tam tersine bu tutumunuzdan vaçgeçmek için Tutulmadan yararlanmalısınız.
Acıyı solgunlaştırmak için uğraşın, çabalayın, özellikle alkol ve bilinçsiz ilaç kullanımı bu dönemde tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabilir. Özel ve esrarengiz koşullar, ortaya çıkmak için meyillidir. Gizli saklı olan ortaya dökülür. Sırlar bu Tutulmanın konusudur.

Tam Ay Tutulması sırasında, Güneş tabii ki Başak burcund,a aynı derecede olacak. Bu tutum ve davranışlara eleştirel yaklaşımın bir tonunu eklerken, güvensiz ve değişken durumlara karşı öfkeyi tetikleyecek. Tutulma anında Merkür’de Başak burcunda yol alıyorken, Balık’da uzun yıllardır değişim getiren Uranüs’le karşıt açı altında olacak. İletişime uyuşmazlık, tartışma ve kargaşa eğilimi ekleyen bu açı, tehlikeli sonuçlara ulaşmanıza sebep olabilir. Her zamanki tepkileriniz yerine bu kez farklı bir yol benimsemeniz, sözel ve yazılı iletişimde ölçünüzü korumanız ve hatta tepki dozunuzu düşürmeniz yerinde olur. Bu açıyı avantaja dönüştürmek için yakın ilişkilerinizde verdiğiniz tepkileri ve hatta gerginlik yaratan nedenlerinizi bir süreliğine değiştirmelisiniz. 28 Ağustos ( 15 gün öncesi ve sonrası) yakınlarınızın ve gerginleştiğiniz kişilerinde aklının karışık olduğunu, fikirleri ve söylemleri düzenlemenin kolay olmadığını unutmayın. Finansal organizasyonlara katılmak, politikaya yön vermek veya grup aktivitelerini koordine etmek için uygun bir dönem değildir.

Uranüs hava grubunun üyesi olan Kova burcunun yöneticisidir. Balıkta yol alması, hava-su ilişkili seyahatlerin şaşırtıcı şekilde tehlikeli olabileceği konusunda uyarırken, düşüncenizin yıllar sonrasını planlayacak şekilde yetenekle donanmasınıda anlatır. Gelecek planlamak, ileriyi düşünmek, akıl seyahatleri yapmak bu dönemi avantaja çevirmenizi sağlayabilir.

Başak, Balık, Yay ve İkizler burcunuz, Yükselen burcunuz ise diğer burçlardan daha fazla etkileneceksiniz demektir. Horoskopunuzda, Balık burcunun 4. derecesinde bir gezegeniniz varsa veya köşe noktanız varsa bu etki daha da artacak demektir.

SEMINER: TAM AY TUTULMASININ BIREYSEL HOROSKOPUNUZA ETKILERI

TARIH:25 Ağustos 2008 saat 18.00

YER:Galata Artspace -KULE DIBI

KONU:Dolunay-Ay Tutulmasının bireysel horoskoplarınıza etkileri ve avantaja çevirme yöntemleri

REZERVASYON: astroakademi@gmail.com

ÜCRET:30 YTL.