Saturday, October 20, 2007

Merkür Akrep de geriliyor, bakalım neler oluyor?

Merkür Akrep de geriliyor, bakalım neler oluyor?

Merkür’ün retro evresi, umulmadık değişiklikleri ve blokajları getirir ama bizim birçoğumuzun, bu dönemde kızma sebebimiz ve boşa uğraşlar, çoğunlukla da bizim kendi yetersizliğimizdir.

Bu dönemde kızgınlıklarınızın ego saplantılarınız yüzünden olup olmadığını düşünmelisiniz.

Merkür, bizim düşünce süreçlerimizi yeniden yapılandırmaya başlar ve birçoğumuz için bu, acı bir deneyim olur veya boşuna çabalamak olarak kalır. Üstelik bu deneyim, akılsız ve yetersiz hissetmemiz için, dış planlarımıza ek olarak bizim iç organizasyonumuzda da kusur yaratır.

Merkür gerilediğinde, herhangi bir kozmik harekette olduğu gibi, doğum horoskopuna bağlı olarak, her insanı farklı şekilde ve alanlarda etkiler. Bazı insanlar gerçekte, bir Merkür gerilemesi sırasında başarılı olur; özellikle, doğum haritasında Merkür gerileyenler. İkinci durumda olaylar Merkür gerilemesinden önce başlamışsa, Merkür gerilerken gerçekleşme ve tamamlanma ihtimali artar. Üstelik aşırı engellerle karşılaşmadan yol alınabilir.

Merkür; düşünme, algı, iletişim, ticaret, eğitim ve taşımacılık( işlemek ve yaymak bilgisi) ve bütün yolları sembolize eder. Detaylandırıldığında Merkür, bu alanlarda çalışan insanları ve onların düşünce süreçlerini de temsil eder; yazarlar, konuşmacılar, eleştirmenler, öğretmenler, yolcular, dedikoducular, sahte doktorlar, hilebazlar ve hırsızlar. ( Olumlu ve olumsuz fonksiyonlardan örnekler)

Merkür gerilerken yanlış anlamalar artar.

Yapılan hatalar, düşüncelerde akıl karışıklığı ve iletişimde hatalar, ticarette engellerle karşılaşma, telefon, bilgisayar ve araba arızaları, otobüslerde ve trenlerde arızalanmalar artar.

Bu hatalar beklenmedik bir şekilde ortaya çıkar: yanlış yollara girilir veya bilginin önemli bir parçasının yanlış olduğu ortaya çıkar.

Bu nedenle Merkür gerilerken önemli kararlar almak doğru değildir. Merkür gerilerken alınan kararlar muhtemelen yanlış, dikkatsiz düşünme veya iletişimin yeterince açık olamama tuzaklarına takılır veya düşünce ve algı net olamaz. Merkür, zihinsel açıklığın bütünüdür. Aklın gücü Merkür gerilediği zamanlarda keskinliğini kaybeder, kritik etme yeteneği sönükleşir. Bu durum istesek de istemesek de küçük bir baskı oluşturur.

Merkür Akrep'te geriliyor!

Merkür gerilerken, herkesin düşüncesi daha fazla iç gözlemle ilgilidir ve biz bulunduğu burcun anlattığı çözümlemeler ve olaylar hakkında düşünmeye yöneliriz. Doğum haritalarında Akrep burcunda Merkür gerilerken doğan insanlar iç gözleme özellikle eğilimli olurlar. Böyle bir dönemde, yaşam hakkında kişisel görüş ve düşünceleri tekrar gözden geçirmek için küçük seçenekler ortaya çıkar. Bu, egomuza yeni bir anlayış kazandırmak için bir fırsattır.

Akrep'te retronun, kuşkulu, sinik bir havayı yarattığı Merkür, gizlilikte aşırı bir saplantı geliştirmeye, zihinsel ve duygusal kargaşaya sebep olur. İnsanlar, düşüncelerini açıklamamaya yönelir. Ya da düşünceleri savunmaya aşırı eğilim yükselir. ( Bazen kanıta veya kavgaya rağmen, bazen ölüme!)

Akrep'te Merkür, zeki ve keskin bir akıl, kararlı istek, hızlı ve kesin bir zeka, iğneleyici bir dil verir. Beraberliklerde dik başlı ve zor tutumlara eğilim artar. Bilgi, güç ve gizlilikle eşit kabul edilmeye başlanır. Komplo teorileri, ortaya atılır. Kuşkuculuk, şahlanmış olmasına rağmen, bunun diğer yanı, gizemciliğe ve sırlara duyulan eğilimdir. Kısa süreli ilgiler, çekimler ortaya çıkabilir. Seksüel eylemlere ilgi artar.

Merkür, 24 Ekim'e kadar Akrep'te kalacak. Terazi'ye geri döndüğü zaman; ilişkiler, evlilik, ortaklıklar, yasalar, sanatlar ve estetik, güzellik, bakım gibi olaylarda yıkım yaratmaya yönelecek!

11 Kasım'da Akrep'e dönen Merkür, 15 Kasım'da Yengeç de gerilemeye başlayacak Mars'la tekrar iletişime geçecek.