Thursday, June 19, 2008

BİLİMSEL ASTROLOJİ GERÇEKTEN NE İŞE YARAR?




ASTROLOJİ KAYNAKÇALARI YETERSİZ PEKİ NE YAPMALI?

Astroloji hakkında ilgi aktaran kaynaklar ne yazık ki yetersiz. Bu konuda İlhan Yayınevi çok emek verdiyse de hala öğrenmek istediğiniz, merak ettiğiniz sorular için baş vurulabilecek yeterli kaynakça yok.

Kişisel soruları yanıtlamak çok fazla vaktimi almaya başlayınca, iki yöntem geliştirdim. Yükselen burç, Ay burcu ve bir temel sorunun yanıtını içeren “OKUYUCU SORULARI” köşemden bireysel sorularınızı yanıtlamak ve genel soruları genel bir astroloji makalesi halinde yanıtlamak.

Okuyucu Soruları köşemin sürekli takipçileri Türkçe yazım kurallarına uyulmadan gönderilen hiçbir e-postayı yanıtlamadığımı öğrendiler artık.

Genel sorular çok az soruluyor. Genellikle kişisel sorular, kendine olan merak büyük yer tutuyor. Genel astroloji bilgisi yaşamınızın her anında, hele elinizde profesyonel bir doğum haritası varsa çok işinize yarayacağı halde hap ilgiler veya kısa bir umut cümlesi ile yetinmek isteyenler çoğunlukta. Öğrenmeye karşı yada öğrenmeye yetersiz diye düşündüren bir gene yapı var. Bir okuyucu, bir sorusunun yanıtını aldıktan sonra ikinci soru aklına gelmiş: peki iş yaşamım ne olacak?

Açıkçası yığınla gelen e-postalara yetişemezken, aynı kişiye ikinci şansı sunmaya vakit ve yer yok. İkinci e-posta göndericilerine bir an önce kendi horoskoplarını edinmelerini veya yorumlamayı öğrenmelerini tavsiye ediyorum.

Bu nedenle “Su Karakuş’la Astroloji Öğreniyorum” workshopunu kişisel haritalarınızın üzerinde bütün sorularınızın yanıtlanacağı aynı zamanda haritanızı öğrenebileceğiniz bir formatta hazırladım.

Katılımcı sayısı gün geçtikçe artıyor. Sayının gittikçe büyüyeceğine eminim. Katılımcılar bir çırpıda bütün sorularını diledikleri gibi sorabiliyorlar. Bundan böyle yazılarımı takip ettiklerinde nelere dikkat edeceklerini, kendilerini o günlerdeki gökyüzünün nasıl etkileyeceğini öğreniyorlar.

Okuyucu Soruları köşesinde yorumunu okumuş ama astroloji bilgisi yetersiz olduğu için yazılanı ilişkilendirememiş bir okuyucumuz sormuş: bazı evlerde gezegen etkisi olmaması ne demek?

Bu anlamlı soruyu paylaşmak istedim, kimileriniz aynı merakı taşıyordur diye düşündüm.

HOROSKOPUNUZDA KİMİ EVLERDE GEZEGEN BULUNMAMASI NE DEMEK?

Horoskop, yani doğum haritası; doğduğumuz andaki gökyüzünün haritasıdır aslında. Kişiliğimizi etkileyen gezegenler ve yerleşimleridir. Günlük yaşamımızdaki olayları ve potansiyellerimizi de gezegenler ve konumları etkiler. Gezegenler bizleri ya destekler yada engeller. Yada başka tepkiler için tetiklerler. Gezegenlerin bizi tetikleme şekillerini günlük ve haftalık burç yorumlarımda yazıyorum. Peki bir gezegen bizi tetiklemezse ne olur? Hiçbir şey olmaz. Olaylar olumlu yada olumsuz hale gelmez sadece akar. Doğum haritanızda bir evde hiçbir gezegen yerleşmemişse ne olur ( ki haritalar genellikle böyledir: 9 gezegen ve 12 ev içinde elbette bazı evler boş kalır).

Doğum haritasında boş kalan evler hiçbir gezegenin desteğini almaz ve hiçbir gezegen tarafından engellenmez. Yani olaylar size kalmıştır. Gelişmelerden kendiniz sorumlusunuzdur. Hiçbir engel yada yardım yada o alana yönlendirilmiş enerji yoktur. İçinizden nasıl gelirse öyle gelişir olaylar. Ancak transit bir gezegen boş alanı ziyaret ettiğinde, o ev tetiklenir. Hareketlenir ve enerjiniz o alana dolar.

Örnekleyelim ki kolay anlaşılsın:

EVLİLİK ALANINIZ BOŞSA!

Diyelim ki doğum haritanızda 7.ev boş. Ortaklık ve evlilik alanı. Bu durumda evlenmeyeceksiniz gibi bir düz mantık çıkarıyorsanız hakikaten astrolojiyi bir fal gibi öylesine okuyor rehberliğinden yararlanamıyorsunuzdur. 7.ev de gezegen yoksa, bu durumda evlenmemek yada evlenmekten bahsedilemez. O alana odaklanmamışsınızdır. Odaklanmanız için önemli bir transiti beklersiniz. Venüs, Güneş, Jüpiter 7.evinizden geçerken yada Yeniay 7.evinizde doğduğunda evlilikle ilgili konular gündeme gelir. Siz kendinizi hazır hisseder hatta çevrenize çapkın bir ilgiyle bakarsınız. Tabii 7. evinizde yerleşen burç karakterinin de önemi var.

Örneğin; 7.eviniz Oğlak etkisindeyse, evlilik için ikna olmanız uzun zaman alacak ve güvenip güvenemeyeceğinizi anlamak için zamana bırakacaksınız. 7.evinizde Terazi burcu yerleşmişse, ortaklık kurmadan yaşamak size keyif vermeyecek ve hemen tez yoldan evlenmek isteyeceksinizdir. 7.evinizde Koç ve Boğa yani iki burç da yerleşmişse, öncelikle çabuk karar alarak, hedef haline getirdiğiniz bir kişiyle evlenmeyi arzu edecek sonra o kişinin ne kadar sağlam olduğundan emin olmak isteyeceksinizdir.

Astroloji dipsiz bir kuyu gibidir. Benim tanımımla çok bilinmeyenli hatta sonsuz bilinmeyenli denklemdir.
Sorular ve öğrenilmesi gerekenler bitmez.

Astroloji rehberliğine ilginiz ve bilimsel astrolojiye merakınız varsa hemen gerçek bir profesyonelden horoskopunuzu edinin. Boş evler, gezegen yerleşimleri hakkında ne kadar olabilirse o kadar öğrenin. Sonrasında güncel ve yıl içi transitleri, yani gezegenlerin o günlerde nerde, hangi evinizde konumlandığını, nerde gerilediğini öğrenin.

Böylece hayat sizi değil, siz hayatınızı yönlendirirsiniz. Siz hayatınızı kontrol edersiniz. Siz hayatınızı bilinçli ve kaliteli yaşamaya adım atarsınız.