Sunday, June 01, 2008

GERİLEYEN GEZEGENLER



Şu sıralarda tam 4 gezegen geriliyor ; Merkür, Jüpiter, Neptün, Plüton. 2008 boyunca gerileyen gezegenlerin ana hatları, dönemleri ve tarihleri davranışlarınızı yönlendirmek ve karar vermek açısından bir hayli işinize yarayacak.

İki büyük gezegen; Jüpiter ve Satürn'ün yıllık hareketinin etkilerine ek olarak gerileyen evrelerinde önemleri artar. Zodyak boyunca bir gezegenin arkaya-geriye gidiyormuş gibi anlatıldığı Retro dönemlerin sebebi gezegenlerin hızlarında meydana gelen değişim ve Dünyanın yörüngesel dönüşüdür.

Gezegenler asla geri gitmez ve durağanlaşmazlar. Bir çeşit optik ilizyon(yanılsama) yüzünden geriliyormuş yada durmuş gibi görünürler. Tıpkı aracınızla dururken, yanınızdan geçen, hareket eden bir aracın görüntüsü, sizi hareket ediyormuş hissine taşıması gibi.

Gerileme dönemleri, dünyayı ve üzerinde yaşayan canlıları etkiler. Her gezegen, geriler; Güneş ve Ay hariç. Bir kural olarak, gerileyen gezegenler, onların etki alanlarına ait, görünüşte kaçınılmaz veya mahkum olayların bir dönemidir. Onlar, bizim, kontrol edemediğimiz, etkin olamadığımız bir dizi olayla, gerilemenin meydana geldiği burç özelliğinin altını çizer. Örneğin, transit Plüton, şu sıralar Oğlak burcunda geriliyor ve Yay burcunda gerilediği dönemlerden daha farklı etkiler ortaya çıkarıyor. Bir süre sonra Yay burcunda gerilemesini sürdürecek ve olayların akışı ve etki alanı tamamen değişecek. Şimdilerde, yönetim ve otorite yetkileri tartışılırken, 15 Haziran dan itibaren medya, yayıncılık, hukuki düzelmeler,trafik, dış ticaret, başka ülkelerle ilişkiler ve yüksek öğrenim konularına dikkat çekecek.

Gerileme bir dönemdir. Zodyak boyunca geriye yolculuk yapmadan önce bir gezegen yavaşlamaya başlar, bir noktada tamamen durur ve geri gider. Sonra geri gidişi yavaşlar tamamen durur ve ilerlemeye başlar. İşte bu sürecin tamamı boyunca gerilemenin etkisi hissedilir. Bununla birlikte durma noktaları ve günleri gerileme dönemlerinden daha güçlü ve etkindir. Bu anlarda kritik olaylar meydana gelir. Gerilemeye başlamadan hemen önce ve ilerlemeye başlamadan hemen önce başınıza gelen olayları kaydederseniz, her burçtaki gerilemenin sizi nasıl etkilediği hakkında az-çok bilginiz olur.

Bu günlerde gerileyen Merkür’ün durağanlaşacağı gün 19 Hazirandır. Satürn 3 Mayıs da Başak burcunda durağanlaşmıştı. Jüpiter 8 Eylül de Oğlak burcunda, Plüton ise 9 Eylül de Yay burcunda durağanlaşacak. Neptün 2 Kasım da Kova burcunda, Uranüs 27 Kasım da Balık burcunda durağan konumda görünecek. Merkür son kez 15 Ekim de Terazi burcunda durağan konumda kalacak.


Gezegensel istasyon (Gerileyen gezegenin, durağan göründüğü zaman Zodyak boyunca yeniden ileriye hareket etme hareketi başlamadan önce), gezegenin enerjisinin olayları kuvvetle etkilediği, önemli güçlerin açığa çıktığı bir zamandır. Bu süreçte doğum haritanızda gerilemenin bulunduğu ev-burç ilişkisi olumlu şekilde aktif hale getirilebilir. Bu birkaç gün içinde gezegen- burç doğasında kararlar almak ve uygulamaya koymak için idealdir ve bu kararlar gerilemenin haritanızda bulunduğu evin konusunu içermelidir. Özellikle, Jüpiter istasyonları ve Satürn istasyonları, daha uzun dönem amaçlar için güçlü bir etki sunar.

Merkür yılda ortalama 3 kez geriler.
Venüs ortalama her 18 ayda 1 geriler.
Mars 2 yılda 1 kez geriler.
Jüpiter 9 Mayıs-8 Eylül arasında geriliyor olacak. Jüpiter Oğlak burcunda geriliyor.
Satürn 19 Aralık 2007-3 Mayıs 2008 arasında ve 31 Aralık 2008-17 Mayıs 2009 arasında geriliyor olacak. Satürn Başak burcunda geriliyor.
Uranüs 27 Haziran-27 Kasım 2008 arasında geriliyor olacak. Uranüs Balık burcunda geriliyor.
Neptün 26 Mayıs-2 Kasım 2008 arasında geriliyor olacak. Neptün Kova burcunda geriliyor.
Plüton 2 Nisan-9 Eylül 2008 arasında geriliyor olacak. Plüton gerilemesi Oğlak ve Yay burcunda gerçekleşiyor.

Büyük ve yavaş hareket eden gezegenlerin, her yıl bahar-yaz ayları boyunca gerilediğini unutmayın.

Bu nedenle genellikle bu güzel aylarda doğanların doğum haritalarında birkaç gezegen geriler. Bu, muhakkak talihsiz değildir. Bu tür haritalarda kaderin anahtar çıkışları, içsel( Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter) gezegenlerin, gerileyen dış gezegenlere yaptığı açılara bağlı olur. Bu açılar kadersel olayları işaret eder.