Thursday, June 05, 2008

OKS GÜNÜ, YARIŞ GÜNÜ!


8 Haziran 2008 Pazar günü, Türkiye saatiyle 10.00 da tüm Türkiye’nin genç neslini ilgilendiren önemli bir sınav gerçekleşecek. O.K.S.
Alem Fm.de her pazartesi hazırlayıp sunduğum “Su Karakuş’la Astroloji Alemi” adlı programımda haftalardır bu konuyu işliyordum. Öğrenci kardeşlerimizin bireysel horoskoplarında sınav kazanma potansiyelleri hakkında yorum yapmaya çalışıyordum. Talep yoğundu, sınava girecek binlerce öğrenci vardı. Program da yayına bağlanamayanlara “Okuyucu Soruları” köşemden yardım etmeye çalıştım.
Nihayet zaman doldu. Bu Pazar yarış başlayacak. Astrolojiyle uzaktan ya da amatörce ilgilenen velilerin, öğrencilerin, öğrenci yakınlarının kafasındaki “Merkür geriliyor peki ne olacak?” sorusuna yanıt verdim programlarım da. Son günler yaklaştığında, değerli bir okuyucumun da ricası üzerine 8 Haziran 2008 saat 10.00’un gökyüzü etkilerini ve hangi burcu nasıl etkileyeceğini yazmak gereksinimi doğdu. Sınavın Türkiye genelinde yapılacağını düşünerek, merkez olarak Ankara’yı aldım.
8 Haziran 2008 de hala İkizler burcunda doğan Yeniay’ın etkisini hissediyor olacağız. Yani ortaöğrenim, kardeşler, komşular ve iletişim ile kontratlar konularında yeni başlangıçlar şansı veren bir gökyüzü etkisini yaşayacağız. Bu sınava girecek gençlerimiz açısından önemli bir avantaj. Adı üstünde bu bir seçme sınavı olacağı için elbette avantajı elinde tutan burçlar İkizler, Kova ve Terazi olacaktır. Bu açıklama diğer burçların asla kazanamayacağı anlamına gelmez.

Doğum haritasında İkizler, Kova ve Terazi burçlarının 13.derecesinde ve (+/- 5 )derece yakınlarında yararlı gezegeni bulunan yarışanlar en avantajlıları olacak.
Açıkçası sadece hava grubu burç mensubu olmanız yetmez. Hatta gerekmez de. Önceliğiniz doğum haritanızda yararlı gezegen yerleşimlerine dikkat etmek olmalıdır. Profesyonel bir horoskopunuz yoksa veya siz yorumlayamıyorsanız özetle: 4 Haziran, 6 Ekim, 2 Şubat (4/-5 gün yakınlarında doğanlar) şanslı grup sayılabilir. Kriterler ne yazık ki bununla bitmiyor. Aynı gün Merkür gerilemesi Yeniay’a eşlik ediyor. Merkür gerilerken doğanlar bu sınavın diğer talihlileri. Hem Merkür gerilerken hem de 4 Haziran doğumluysanız şansınız artıyor. Tabii doğum haritanız da 3. evde zararlı bir gezegen etkisi ya da açısı yoksa!
Diyelim ki doğum haritanızda Satürn 3.evinizde. Ve Merkür’le olumsuz bir açı kuruyor. Bu durumda kariyer ve yüksek öğrenim alanlarınıza göz atmakta fayda var. Zira yaşamdaki her olumsuzluk, içinde bir olumluluk barındırır. Belki siz bu sınavı kazanamazsınız ama şahane bir yüksek öğrenim hakkı kazanacağınızı bilmek hatta kariyer alanınızda yerleşen Jüpiter’in göz kırpışını şimdiden yüreğinizde hissetmek rahatlatıcı olacaktır. Kimi zaman yetişkinliğe doğru koşarken, şans bizden yana olmaz ama büyüdüğümüzde, iyi ki o şans bizden yana olmamış dedirten bir kariyere kolaylıkla ulaşırız.
Gelelim 8 Haziran 2008 saat 10.00 un baskın açılarına;
O saatlerde Aslan burcu yükselirken, Ay da Aslan burcunda Mars’la kavuşum açısı içinde yol alıyor olacak. (Bu durumda Aslan, Yay ve Koç burçları da şansı yakalamış oluyorlar. ) Ay bu saatin en önemli, en etkin, en güçlü faktörü. Güneş’le olumlu bir açı kuruyor. Öğrenci kardeşlerimizin genelde motivasyonu, hırsı yüksek olacak ve kendilerini canlı hissetmelerini bekleyebiliriz. Bununla birlikte Mars’da Güneş’le olumlu bir açı kuruyor. Yarış hali hemen hepsinin canlanmasını, soruları fazlasıyla kolay bulmasını sağlayabilir. Özgüveni yükselten bu enerji hayli işe yarayacak. Özellikle İkizler, Terazi, Kova, Aslan, Koç ve Yay burçları için.

Başak ve Balıklar "ya biz?" diye soracaklardır. Astrolojiden az çok anlayanlar, bu iki burcun İkizler ile kare açı kurduğunu bilirler. Kare açıları olumsuz olarak değerlendirirsek de, deneyimlerim ve istatistikler kare açıların amaca ulaşmak için yararlanılacak en önemli faktör olduğunu göstermiştir. Gerilim ve zorlanma yükseldikçe direnç artabilir. Satürn’ün Başak burcunda yol aldığını hatırlarsak Başaklar adına korkunuz artabilir. Oysa Satürn sınav anında yükselen burç alanında ve en güçlü, etkin 3.gezegen konumunda. Bu ne demek?
En güçlü 3. gezegen haritaya hakim ve anı yönlendiren faktörlerden biri demek. Disiplin, çalışma, başarı getirir. Ama özgüveni en düşük bir Başak bile, gerçekten zorlu çalışma dönemleri yaşamışsa, kendi hayatında süren olumsuzluklara rağmen kendice çalışma disiplini geliştirebilmişse, kazanma şansını arttırmış demek. Özetle; kazanma potansiyeli en yüksek grup Başaklar.
Oğlak burcunda Jüpiter geriliyor. Doğum haritasında Jüpiter’i gerileyenler genel olarak hayatlarında şansı yakalıyor olacaklar. İster OKS, isterlerse başka bir konuda istemeleri yeterli olacak.OKS sınav saatinin en özel ve güçlü 4.gezegeni ise Neptün. Kova burcunda gerileyen Neptün, Mars’la karşıt açı oluşturuyor. Doğum anında Neptün’ünüz ilerliyorsa dikkat dağınıklığı ve bulanık düşünceler, hatırlanamayan bilgiler Kova, Aslan, Boğa ve Akrepler için en önemli sorun haline gelebilir. Bu durumda daha dikkatli ve yavaş ilerlemekte yarar var. 13 Şubat, 15 Mayıs, 17 Ağustos, 17 Kasım( +/- 5 gün) doğumlular özellikle dikkatli olması gereken grup. Soru kaydırma riskini aşmanız gerekiyor.
8 Haziran da Merkür 17.derece İkizler burcunda geriliyor olacak. Sınav sorularının yanlış hazırlanması yada yanıtların yanlış seçenek olarak hazırlanması sınav hazırlayıcılarının sorunu olacaktır elbette. Buna rağmen; 8 Haziran, 8 Mart, 1 Eylül, 9 Aralık doğumlu( +/-5 gün yakınlarında doğanlar da dahil) öğrencilerin doğum haritalarında Merkür ilerliyorsa, soruları yanlış anlama veya yanıtları yanlış okuma ihtimalleri artıyor. Ne diyoruz her zaman: Merkür gerilerken kontrollerinizi 2 kez yapın. Biliyorum bu bir bilgi ve sürat yarışması. Ama yanlış sonuç yerine doğru sonuç almak için biraz yavaşlamak da, olabildiğince 2 kez okumakta yarar var. Çelişkideyseniz ilk aklınıza gelen çözüm en doğrusudur.
Hepinize, çocuklarınıza ve vatanımızın tüm OKS katılımcısı evlatlarına başarılar diliyorum.
ATATÜRK DİYOR Kİ:
"Öğrenci her ne yaşta olursa olsun, onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakılmalı ve öyle muamele edilmelidir."
"Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir."