Monday, June 05, 2006

1-15 HAZIRAN GÖKYÜZÜ ETKİLERİ

Aşk, eğlence ve yanlış anlaşılma dönemi

1.Haziran Dolunay- Yay burcunda.
5 Haziran Venüs Aslan burcunda.
15 Haziran Yeniay İkizler burcunda.
15 Haziran’dan itibaren Merkür geriliyor.

Yukarıdaki satırlar biraz astroloji bilgisi olanlar için:

- “aaa Mekür gerileyecekmiş sözleşmelerimi daha önce yapmış olayım”
- “ demek Venüs Aslan’a geçiyor ohh oh beklediğim aşk bana geliyor”
- “15’inde Yeniay doğacağına göre, yeni iş başvurum kabul edilebilir”
şeklinde yorumlara sebep olur.

Astrolojinin teknik terimlerine yabancı olanlar içinse atlanarak okunulması gereken satırlardır.

Astroloji önemli bir rehberdir. Her ay, her hafta önünüze serilen fırsatları ve kaçınmanız gereken durumları öngörür. Dikkate alanlar, yaşamlarını daha iyi planlar ve yaşam kalitelerini arttırırlar.

Bundan böyle bu sayfada, ayda 2 kez astroloji öngörülerimi okuyacaksınız. Yararlanabileceğiniz bilgiler ve rehberlikler edineceksiniz. Orularınızı yöneltebilecek, hangi ay hangi adımı atarsanız daha kazançlı çıkarsınız öğrenebileceksiniz. Sıkıcı teknik konulara rastlamayacaksınız. Her yazı bir sohbet anının akıcılığı içinde bitiverecek. Her yazıdan sonra mutlaka bir şey öğrendiğinizi fark edeceksiniz. Yeni başlayacağınız ve sürmesini istediğiniz her iş, her ilişki için hatta bebek sahibi olmak için Yeniay ve Dolunay dönemlerini takip eder hale geleceksiniz. Sözleşmelerinizi, anlaşmalarınızı, başlangıçlarınızı avatajla yapabilmek için Merkür’ün gerileme dönemlerinden haberdar olmaya çalışacaksınız. Şu sıralar çığ gibi büyüyen kalabalığa dahil olup, gezegenlerin rehberliğine başvurmanın yaşamınızı nasılda kolaylaştırdığını kavrayacaksınız.

Şimdi Haziran ayı ilk 15 gününde gökyüzü bize nasıl yardımcı olacak, nelere dikkat etmek lazım kısaca göz atalım.

1 Haziran’da Yay burcunun 10 derecesinde Dolunay gerçekleşiyor. Bu gökyüzü olayının etkisi 5 gün öncesinden, sonrasına dek görülecek. Dolunay, tamamlanma, sonlanma, sonuca ulaşma anlamına gelir. İzini sürdüğünüz olayları sonuçlandırabilirsiniz, başvurularınız kabule dilebilir, aradığınız evi bulabilir, seyahatinizi bitirebilirsiniz. Bununla birlikte aşk ilişkinize nokta koyabilir veya iş akdinizin bittiği bildirilebilir. Yay burcunda meydana gelen Dolunay, seyahat, eğitim, hukuki işler, derin felsefi düşünceler ve inançlarınızla ilgili konularda gerçeği keşfetmenize, sonuca ulaşmanıza yardım eder. Bu Dolunay cesaret gezegeni Marsla üçgen( olumlu) açı, şans ve bolluk gezegeni Jüpiter’le kavuşum( olumlu) açısı altında gerçekleşiyor. Sonuca ulaşırken gereken donanımlara, cesarete ve şansa kolayca ulaşacağınızı ifade ediyor. Koç, Aslan, Terazi, Kova ve Yaylar Dolunayın etkisinden olumlu yararlanacak

5 Haziran’dan itibaren Venüs, Aslan burcundaki yolculuğuna başlıyor. Aslanlar için güzellik, estetik bakım, çekiciliğin artması ve aşk zamanı demektir. Koç ve Yaylar bu özel dönemde gerçek aşka yelken açabilirler, gurur duyacakları biriyle nişanlanabilirler. Bu dönemde aşkı ifade etmek için, gösteri şölenine dönüşen olaylara dikkatinizi yönelteceksiniz. Yarışmalar ve karşılaşmalar ilgi çekici olacak. Hayranlık, övgü, gösteriş aşık olma sebei olarak gündemde yerini alacak.

15 Haziran da iletişim işlerimizden sorumlu gezegen Merkür, Yengeç burcunda gerilemeye başlıyor ancak klasik astrolojiye göre 15 gün öncesinden gerileme etkilerini başlatıyor:

Yani 1 Haziran’dan itibaren 25 Temmuz’a dek, elektronik ve iletişim araçlarında(cep telefonu, p.c, laptop, tv) bozulmalara, yanlış anlamalara, tartışma ve ayrlıklara, gitmeyen evraklara, ulaşmayan maillere ve sebep olduğu yanılgılara, anahtarlarınızla ilgili sorunlara, bu dönemde başladığınız her hangi bir işin aniden bitmesine, seyahat evraklarınızın unutulmasına veya eksiklikler sebebiyle yolculuklarınızın sıkıntılı geçmesine hazırlıklı olmalısınız. Merkür gerilerken yeni bir ieş başlamak sonraları sorun yaratabilir. Dikkatsizlik baş ağrıtan sebeplere neden olabilir. Herşeyi 2 kez kontrol etmeniz, önemli bir önlem olacaktır. Sözleşmeleri ertelemeniz, başlangıçları bu dönemin öncesine veya sonrasına denk getirmeniz, evraklarınızı dosyalamanız, bozulan aletleri tamire götürmek yerine, gecici ödünç makinelerle idare etmeniz ve bu dönem bitince tamirciye uğramanız da işe yarar önlemlerdir.

Yeni başlangıçlar yapmamanız gerekir ancak aynı gün Yeniay İkizler burcunda doğuyor. Yeniaylarda başlayan işler verimlidir ve kolaylıkla ilerler. Merkür gerilemesinin aynı döneme rastlaması düşündürücüdür ve işlerin ilerlemesini zorlaştırır. Üstelik şans gezegeni Jüpiter’de bu dönemde geriliyor. Bu durumda yapılması gerekenler ve alternatifler şunlar:

-Yeni bir işe başlamak zorundaysanız başlayın ama her şeyi tekrar tekrar kontrol edin.
-Yanlış anlama ve iletişim sorunlarına karşılık, sakinliğinizi koruyun, tüm bilgileri ve belgeleri yedekleyin.
-Tahriklere kolayca kapılmayacağınıza, en zor şartlarda kendinize hakim olacağınıza ve sabırla davranacağınıza kendinize söz verin ve bu dönem boyunca sözünüzü tutun.
-İşten ayrılmaya, partnerinizden ayrılmaya, dostlarınızla bozuşmaya yanaşmayın. Bunları Merkür düzeldiğinde tekrar düşünmek üzere rafa kaldırın.
-Bu dönemde empati yeteneğiniz yavaşlayacak, koleyca etki altında kalacaksınız, anılara takılıp kalacaksınız ve duygu-düşünceleriniz aşırı değişken hale gelecek. Geçici bir süreç olduğunu bilerek, anılarınızla yakınlaşmanın tadını çıkarın.

Yeniay,15 Haziran’da, İkizler burcunun 23.derecesinde meydana gelecek. Bu burç ve derece horoskopunuzda( doğum haritanızda) hangi alanı ifade ediyorsa, o alanda yeni başlangıçlar için fırsat bulacaksınız. İkizler, Kova, Terazi, Koç, Aslan burçları bu Yeniay’ın olumlu etkilerini hissedecek. 15 Haziran Yeniay’ı etkisini 15 gün sonrasına dek sürdürecek. Yeniay, Mars ve Satürnlede olumlu açılar altında gerçekleşiyor. Merkür gerilemesine rağmen bu güzel haber. Eğer Merkür’ün olumsuzluklarını sıkı kontrol ederseniz, uzun süreli işlere imza atarsınız. Aksi halde olumsuzlukların yansımaları uzun sürer. Yeniay, hayalleri gerçekleştiren Neptün’le de, işbirliği içinde olacak. Bu yapacağınız başlangıcın, bir dileğinizin gerçekleşmesine yardım edeceğini müjdeliyor.

Gezegenler yol gösteriyor. Ve unutmayın geleceği gören onu değiştirebilir!

Not: Evsiz Hayvanlar derneğine küçük bir yardım karşılığında horoskopunuzu ücretsiz edinebilirsiniz. Detaylı bilgi için sukarakus@gmail.com

Not:2007-2008 Astroloji Rehberi adlı kitabımı ücretsiz alabilmek için her pazartesi 14-15 arası radyo başına! ALEM FM. www.alemfm.com