Sunday, April 29, 2007

BAŞAK

Kendi potansiyelini en üst düzeyde kullanmak saf kalmak ve kusursuz olmak isteyen Başaklar için saflık en üst düzeyde etkilenmeden kalabilme yetisidir. Dürüstlük saflığın eşidir. Gerçekçilik mükemmele ulaşma yoludur. İçsel olarak kusursuzlaştırabileceği yönlerini bulur ve bu yönüyle özdeşleşir. Bu yönünü geliştirmek için çalışır çabalar.
İlişkilerinde de gerçekçi ve kendini geliştirme çabası olan kişileri tercih eder. Bu iki özellikten biri eksik kalırsa birlikteliğini sürdüremez. Akıl, zeka, mantık, sabır, ustalık, hırs, dürüstlük, eleştiriyi kabullenme ve kötü alışkanlıklarınızı değiştirmek için somut gayret gösterme Başaksal özelliklerdir. Sevgilide de bunlar aranır. İlişki de sürekli gelişmeli, büyümeli,yeni planlar gündemde olmalı, keşifler yapılmalıdır. Güvenini ne kadar kazanmışsanız size o kadar sevgi duyumsar. Bütün bu konulardan birinde bile yanıldığını anlaması ilişkiyi sonlandırması için yeterli nedendir.
Sevdiği insanların kişisel gelişimlerine yardımcı olmak onları daha iyiye yönlendirmek, daha iyi yerlerde görmek isteği ile Başak eleştiri dozunu kaçırabilir. Bu eleştirel tavra dikkat etmezse ortak güven ve aşkın şevki kaybedebilir. Aynı şekilde duyarsız, otoriter bir partner kendini eleştirme özelliği ile Başak'ın kendisine zarar vermesine yol açabilir.