Sunday, April 29, 2007

MERAK ETTİKLERİNİZ


*Aynı anda aynı yerde doğan insanlar aynı özelliği taşır mı?
*Burçların başlangıç tarihleri neden farklıdır?
*Günlük burç yorumlarında yükseleni mutlaka okumalı mı?
*İlişkilerde zıt burçlar mı tercih edilir?
*Horoskop/doğum haritası nedir?
*Kişisel doğum haritalarınıza nasıl ulaşırsınız.
*Aynı anda aynı yerde doğan insanlar aynı özelliği taşır mı?

Aynı anda aynı yerde doğan insanlar karakter açısından aynıdır, benzeri olaylar yaşar ve aynı tepkiyi verebilir. Ama 10 dakika bazen 5 dakika farkla doğanlarda doğum haritaları çok farklı olabilir. İkizlerde olduğu gibi.
Gezegen etkileri bizim kullanmamıza bağlı olarak olumlu ve olumsuz olabilir. Örneğin Mars’ ınız doğum haritasında 7. evde. Siz evlilik ve ortaklık ilişkilerinizde kavgacı bir yapı da sergileyebilirsiniz, ortaklıklar için mücadele veren, arabuluculuk sağlamak için cesaretini ortaya koyan biriside olabilirsiniz. Astroloji haritanız ne yapacağınıza ve tepkilerinize karar vermez. Siz özgür iradeniz ve aklınızla karar verirsiniz. Seçimi siz yaparsınız.
Aynı anda doğmuş farklı ortamlarda yetişmiş insanlar da mutlaka yetiştikleri ve yaşadıkları ortamın etkilerini taşıyacaklardır. Tepkileri, etkilenme tarzları ve etkilendikleri konular aynılık gösterebilir ama astroloji size çizilmiş bir kader yolunu yaşayacağınızı söylemez. Olasılıklardan bahseder.

*Burçların başlangıç tarihleri neden farklıdır?
Güneş' in burç değiştirme tarihi yıldan yıla değişir.Örneğin 23 Temmuz'da doğmuş bir kişi bir Yengeç veya Aslan burcu olabilir. Güneş tam gece yarısı gibi belirli bir saatte burç değiştirmez, dolayısıyla kişinin burcu, doğum saatine, doğum yerine ve yılına göre belirlenir. Burç değiştirme günleri 19-24 arasında değişir.Genellikle kış aylarında 19-20 sinde burç değiştiren Güneş, yaz aylarında 22-24 günleri arasında burç değiştirir.
*Günlük burç yorumlarında yükseleni mutlaka okumalı mı?
Günlük burç yorumları Ay’ın hareketlerine, diğer gezegenlerle etkileşimine göre yazılır. Ben günü etkileyeceğini düşündüğüm çabuk hareket eden gezegenleri de dikkate alıyorum. Ay 2-3 günlük sürelerde burç değiştirir. Burç yorumlarınızı mutlaka yükselen burcunuzla birlikte okumalısınız.
*İlişkilerde zıt burçlar mı tercih edilir?
İkili ilişkilerinizde zıt burcunuz olan insanlarla birlikte olmanız elbette gezegenlerin çekim enerjisini kullandığınızı gösterebilir. Ancak ilişkilerde Ay-Güneş uyumu ve Ay-Yükselen uyumu önemli yer tutar. Yani sizin Ay burcunuz ile sevdiğinizin Güneş burcu veya Yükselen burcu uyumlu ise uzun vadeli bir ilişkiden söz edilebilir. Uyumluluk kontrolü için ilk adım budur.
*Horoskop/doğum haritası nedir?
Kepler'in de söylediği gibi Horoskop gezegenlerden aldığınız etkilere bağlı olan potansiyel gücünüzdür. Yaşamınızın temel etkenlerini anlatır. Ancak yaşam perdenizde bu etkenlerin gücünü ne doğrultuda kullanacağınız size bağlıdır. Horoskopu olumlu enerjilerle dolu insanlar kasvetli bir yaşam sürebilirler, olumsuz etkilerle dolu insanlar büyük başarılara imzalarını atabilirler.
Horoskopunuz size istediğiniz ve gereksinim duyduğunuz alanlarda değişme ve dönüşme olanakları sunar. Siz eğer istekliyseniz bu olanakları öğrenir ve kullanırsınız.Transitler dışsal olaylar olarak yaşamımıza katılarak, progresyonlar içsel etkiler olarak hissedilerek bu değişim ve dönüşüme katkıda bulunurlar.
Horoskopunuzdaki planetlerin ve açılarının etkileri iki türlü olabilir: olumlu ve olumsuz. Bunu olumlu yada olumsuz kullanmak size kalmıştır. Kötü açı, kötü etki yoktur. Yaşamınızda bir şeyler ters ve zorluklarla ilerliyorsa gökyüzünden size ulaşan etkileri olumlu kullanmayı henüz bilemiyorsunuz demektir. Astroloji size bunu kısa yoldan yapabilmenizi öğretir.
Horoskoplarda planetler arasındaki açılar ve etkileri çok önemlidir.Olumsuz açılar sorun yaratır ancak kendinizi geliştirmeniz, dönüştürmeniz için gereken enerjiyi de yaratırlar. Horoskopunuz hakkında bilgi sahibi olursanız yaşadığınız çatışmaların üstesinden gelebilir ve bütün olumsuz enerjilerinizi doğru yönlendirebilirsiniz.
Astrolojiyi yeterince bilmeyen insanların yanılgılarının 2 konuda odaklandığını görüyorum. İlki astrolojinin insanları 12 çeşitle kategorize ettiğinin zannedilmesi, ikincisi planetlerin yaşamdaki her şeyi belirleyen ve sağlayan yegane gizil güç zannedilmesi. Astroloji ne insanları 12 ye ayırır nede planetler sizin yaşamınızın belirleyicisidir. Her şeyi yaratan, sağlayan, yönlendiren sizsiniz.
Astroloji ancak gerçek anlamda kendinizi tanımanız, potansiyellerinizi kullanabilmeniz, gerçeklerinizle yüzleşebilmeniz için bir rehber olabilir.
Büyümek, gelişmek ve dönüşebilmek astroloji haritanızı aşıp enerjilerinizin en doğru kullanımıyla buluşabilmektir. Astroloji falcılık değildir. Modern astroloji psikoloji bilimi ile birlikte çalışır.
Yaşamınızı kaderinizi elinize almak, yönetmek, yönlendirmek istiyorsanız astroloji işinize yarar hem de fazlasıyla yarar.
Horoskopunuzda kim olduğunuz, nasıl bir yaşamınızın olacağı, sorunlarınız ve çözümleri, şanslı alanlarınız gibi pek çok sorunuzun yanıtını bulursunuz. Horoskopunuzun onayladığı yaşamı sürmeye çalışmak elbette zorlu bir iştir. Ama yaşam kolaylıklar cenneti değildir. Size devamlı mutluluk ve adalet vaad etmez. Emek harcamadan veya mucizelerle yaşamak isteyenlere, kendileri dışındaki güçlerin eline yaşamlarını bırakıvermek isteyenlere, kadercilere astrolojinin verebileceği hiç bir şey yoktur. Özgür iradenizle yaşamınızın yöneticisi olmak istiyorsanız en büyük rehberiniz astroloji olabilir.
*Kişisel doğum haritalarınıza nasıl ulaşırsınız.
Kişisel horoskopunuza veya eşinizin, çocuklarınızın sevdiklerinizin horoskopuna ulaşmak için benimle bağlantı kurmak için tıklayınız
Siparişinizden sonraki 15 gün içinde horoskopunuz ve yorumu mail adresinize ulaşacaktır. Varsa özel sorularınızı (iş, aşk, kariyer, çocuklar gibi) belirtmelisiniz.