Friday, July 06, 2007

2007'NİN İLK YARISINDA GERÇEKLEŞEN ÖNGÖRÜLERİM


2007’nin ilk yarısını geride bırakırken, şimdiye dek size ulaşan öngörülerimle geriye bakıp yarıyıl değerlendirmesi yapmak istedim. Yılbaşından hemen önce bir gazetenin benimle yaptığı röportajda anlattıklarım o an inanılmaz görünüyordu.

1-Trafikte, eğitimde, hukuki alanda yepyeni gelişmeler olmalıydı, olacaktı.

- Evet yılın ilk yarısında Trafikle ilgili yasalarda yeni düzenlemelere gidildi. Jüpiter’in bize hediyesiydi bu düzenlemelerin uygulamaya konulması. Bu konuda pek çok haber yayınlandı kanıt göstermeyeceğim.

- Eğitim alanında 17 ilde yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarının yasalaşması için 17.5.2007 Sabah arşivine bakabilirsiniz.


2-Kuş gribi değil ama Kene probleminin 2007 de de can almaya devam edeceğini bildirdim.

-8.5.2007 Radikal
-26.5.2007 Haber7.com
-26.6.2007-Ekipgazetesi.com ve pek çok web sitesinde bu konuda hebrle bulacaksınız ne yazık ki.

3-Halkı temsil eden alanda yol alan Plüton’un 2007’de önemli bir güç gösterisinde ve etkin harekette bulunacağını yılın başında bildirmiştim. Hemen ardından ciddi halk hareketleri dizisi başladı. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş mitingler düzenlendi. 14 Nisan, 30 Nisan ve ardından süregelen mitingler, halkın gücünü ortaya koyduğu etkin hareketlerdi.

4-Cumhurbaşkanını halkın seçmesi olasılığı da aynı gezegen hareketinin devamıydı. 5.Temmuz.2007’de bildirilen habere göre Cumhurbaşkanını halk seçebilecekti. Ne var ki alınan bu karar Merkür gerilemesine rastgeldiği için geri dönüşü olabilir ve değiştirilebilir etkiler taşıyor. Merkür Türkiye’nin yükselen burcu Yengeç’de geriliyor.

5-Sahte rakı üretiminin 2007 içinde de devam edeceği öngörülerimden biriydi. Tekel’in ve özel içki üreticilerinin aldığı tüm önlemlere rağmen yakalanan sahte rakı üreticilerinin haberlerine rastaladık. 29.5.2007 www.kanalturk.com.tr

6-Türkiye’nin, Türk sanatçıların yurt dışı yarışmalarda önemli dereceler alacağı öngörülerimden biriydi. Fatih Akın Canes Film Festivalinde, “YAŞAMIN KIYISINDA” adlı filmiyle en iyi senaryo ödülü aldı. Bu ödüllerin devamı gelecek ve 2007 sonuna dek başka başarılara tanık olacağız.

7-Son öngörümü sık sık altını çizerek hatırlatıyorum. Susuzluk 2007’nin en önemli sorunu olacak demiştim yılın başında. Dün itbariyle İstanbul da halı yıkama, araba yıkama, bahçe yıkama yasaklandı. Cezai koşullar getirildi. Bu sabah başlayan yağmur hem serinletici hem sevindirici olsada Satürn-Neptün karşıtlığı etkisini sürdürürken çokda işe yarayamayacak.

8-Dinler ve inanışlarla ilgili fanatik tutumların yıl içinde can sıkıcı boyutlara ulaşabileceğini ve zarar vereceğini anlatmıştım. 19. Nisan.2007 de tüm ajansalara düşen haberde misyoner katlimanından bahsediliyordu. 20.Nisan.2007 tarihli Radikalde konuyla bağlantılı ilginç bir yorum vardı: 70 milyonluk Türkiye’de 10 bin kişi din değiştirdi. Misyoner sayısı sadece 50. Buna karşın partiler “ din elden gidiyor diye bağırıyor” Bu yoruma bakılırsa Jüpiter dinle ve innaışlarla iglili alanı tetiklerken, kurduğu her açıda başka bir eylemi gündeme getirmeye, bu konuyu düşündürmeye kararlı görünüyor.

NOT: 2007-2008 yorumlarının geri kalanları için "2007-2008 ASTROLOJI REHBERI" adlı kitabıma göz atabilirsiniz.
NOT:Kişisel horoskop siparişi seçenekleri için sukarakus@gmail.com a yazın.