Saturday, July 28, 2007

ŞANS GEZEGENİ KOCA JÜPİTER DOĞRU YOLUNA DÖNÜYOR!



Jüpiter modern astrolojide Yay burcunun yöneticisi, Geleneksel Astroloji de hem Yay, hem Balık burcunun yöneticisidir.

Jüpiter, büyüme potansiyelinizdir ve birçok düzeyde genişlemeyi yönetir: Fiziksel, zihinsel, manevi ve kültürel, maddi varlıklar, güç .

O, bizim iyimserliğimizdir ve isteklerimizi yönetir. Uzak yerlerde bizim ilgilendiğimiz konuları yönetir. Yolculuklarımız, yol ve trafik, yabancılar, yabancılarla ilişkiler, akademik olaylar, yüksek eğitim, kişisel ve sanatsal genişlemeler, yayımcılık, medya, kişisel gelişim felsefeleri ( yoga, meditasyon, reiki gibi iyileştirme yöntemleri), hükümet ve din gibi sosyal çalışmalarla ilgilenir..

Jüpiter risk-alır. Bundan dolayı kumar, kurallar ve spekülasyon, maceralar ve şimdiye dek hiç bilmediğiniz bölgelere gitmek( taşınmak, seyahat etmek) de Jüpiter’in karıştığı konulardır.

Sürat yapmak kazaya sebep olabilir. Jüpiter ilerlerken aşırı hızlanmanız için size gaz verir. Aşırı risk almanız için teşvik eder. Bu şirin, bu tatlı, tonton gezegenin karanlık yanı da budur işte: Ölüme meydan okur, ölüme davet eder!

Jüpiter yılda bir kez geri gider. Artık biliyorsunuz hiçbir gezegen rotasını değiştirip geri gitmez! Hızı değişir ve Dünyadan bakıldığında geriliyormuş gibi görünür.

Nisan 2007 başından bu yana süren gerileme hareketi, koca göbekli, neşeli Jüpiter’in viski kadehini ve Küba purosunu alıp tatile çıkma (tatile uçmak daha doğru) döneminin geldiğini bildirmişti.

Kısaca fonksiyonlarını ve görevini bir süre derin dondurucuya kaldırmıştı.

Tanrıların gururlu kralı koca Zeus yani Jüpiter, her yıl 120 gün kadar geriler. Gerileme dönemlerinin başında ve sonunda durağanlaşır. Durağanlaşma dönemleri kişisel ve toplumsal açılardan çok önemlidir. Zira Jüpiter bu evrede fonksiyonlarını daha fazla hissettirir. Daha şanslı, daha neşeli, daha keyifli, daha hızlı!... Ve her şeyin dahası her zaman iyi değildir.

6 Ağustos 2007’den itibaren tatilini bitirip, eve dönüyor sevgili şans planetimiz. Şu sıralar durağanlaşmaya başladı bile. Hızını bir hayli yavaşlattı. Ağustos boyunca da 1.ci viteste yoluna devam edecek. Birden bire şansınızın açıldığına, keyfinizin yerine geldiğine, işlerin yoluna girdiğine tanık olabilirsiniz. Karar vermek için 6 Ağustos dan sonrası mükemmel bir dönem olacak.


Görkemli Jüpiter, geleneksel olarak yararlıdır ( Benefic), şans ve rahatlığı yönetir. Jüpiter, genişleme ve başarı için şahane fırsatlar sağlar: elbette fırsatları görmeye hazırsanız ve değerlendirebilecek donanıma sahipseniz bu işinize yarayacaktır. Aksi halde oturmaktan enine genişlemiş bir vücuttan başka bir kazanımınız olmaz. Laf aramızda aşırı kilo sorununun 1. 2. veya 6.evde yer alan Jüpiter’in marifeti olduğu acı bir gerçektir.

Ağustos’un ilk iki haftası Jüpiter'in Yay burcundaki son gerileme durağının her iki yanında olabildiği dönemdir. İdeal olarak meseleleri kabul etmek, uzun vadeli kararlar almak veya uygulamaya koymak gerekir. Jüpiter doğru yoluna döndüğünde, bu güçlü etkinin, yeniden ne enerji veriyor olduğunun, yaşamınıza neler katacağının işaretlerini Ağustos’un ilk 2 haftası içinde bulacaksınız.

Gök gürültüsü Tanrısı, 18 Aralık'a kadar ateşli Yay burcunda kalacak. Sonra Oğlak burcuna geçerek, Başak burcundaki sert öğretmen Satürn’le ilişki kurmaya başlayacak. 2008 boyunca Satürn-Jüpiter aşkına pek çok kereler tanık olacaksınız.

Not: Jüpiter’in horoskopunuza etkilerini ve dönemsel olayların etkilerini öğrenmek için seçenek listesini inceleyiniz. sukarakus@gmail.com

Not: Evsiz Hayvanlar Derneğine küçük bir yardım karşılığında horoskop analizinizi edinebilirsiniz.