Wednesday, February 20, 2008

AY TUTULMASI-İÇ KARARMASI

yazıların alıntı yapılması, bşka bir yerde kaynak gösterilerek bile yayınlanması yasaktır. aksi halde yasal işlem başlatılacaktır.

YILIN İLK AY TUTULMASI 21 ŞUBATTA

Yılın ilk Ay Tutulması, 21 Şubat T.S ile 2.30 da, Başak burcunun 1.derecesinde meydana geliyor. Bu bir tam tutulma ve yaklaşık olarak 3.26 saat devam edecek. ( Bu sürece görünmesi güç yarı gölgeli evreler dahil edilmemiştir. Tam yuvarlak tutulma görünümü 50 dakika devam edecektir. 28 Ağustos Ay Tutulması ise 90 dakika boyunca yuvarlak evrede kalacaktır.) Ay’ın rengi ve parlaklığı bir tam tutulmadan ötekine değişir. Kimi astrologların tahminine göre Ay muhtemelen kırmızıdan portakal rengine dönecek. Tutulma, batı Avrupa, kuzey-batı Afrika, kuzey ve Güney Amerika dan net olarak gözlemlenecek.

Ay tutulması genellikle; ev, aile, anne, halk, duygular gibi kişisel konuları hareketlendirir. Kadınlar, anne, kız arkadaş ve kız kardeş gibi dişil güçler Ay tutulmasından daha çok etkilenir. Erkekler, politika, yönetim gibi erkeksi enerjiler ise Güneş’le temsil edilir. Bu kadınların siyasetten uzak, erkeklerinde aile bireyleri olmadığı anlamına gelmez elbette.

BAŞIMIZA NELER GELEBİLİR?

Başak burcunun 1.derecesinde oluşan Ay tutulurken, Büyükayı takım yıldızından sabit yıldız Megrez ile ilişki halinde olacak. Bu yıldız bir çeşit Mars niteliğindedir. Tutku, yaratıcılık, cesaret ve şiddet Ay tutulmasının getirileri olabilir. Büyükayı: sakin, temkinli, şüpheci, kendine hakim doğasıyla bir yandan Başak burcunu çağrıştırırken, öte yandan tetiklendiğinde ve uyarıldığında büyük bir öfkenin açığa çıkmasına sebep olabilir. Tarot kartlarından “Araba” bu ifadeyi yeterince açıklar: bencillikleri ardında bırakıp yeni bir hayata açılmak ve yeniliğe yönelmek için güç bulmak pozitif ifadedir. Negatif ifade ise; şiddet, aşağılamak, kötülük ve öfkedir.

Soru biz hangisini yaşayacağız ise: Başak, İkizler, Yay ve Balık burçlarının ilk derecelerinde doğanlar negatif etkiyle çekilebilirler. Boğa ve Oğlaklar ise pozitif yöne doğru akacaklar. Başak burcunun ilk derecelerinde veya Aslan burcunun son derecelerinde bir gezegen, köşe noktası yada yükselen burcunuz bulunuyorsa, Ay tutulmasının etkisini derinden hissedersiniz.

Ay Başak burcundayken oluşan bir tutulma, kişileri çekingen, duygularını göstermeyen ve çevresine dikkatli bir tutuma itecektir. Dar kalıplar ve bencillik, çalışma yaşamının rahatsızlıkları haline gelir. İnsanlarda aşırı kritik etmek, eleştirme merakı nedeniyle kişisel sorunlar yükselir. Siyasi uyuşmazlıkların söz konusu olduğu ülkelerde, yönetimin aşırı eleştirilmesi, asker gücünün aşırı gergin ve sinirli tepkiler vermeye meyilli olması, yanlış anlamak ve aşırı gerginlik yüzünden savaş, terör, kıyım, katliam gibi genel zararlar olasıdır. Transit Mars’ın Polaris ve Betelgeuse ( Orion takımyıldızından) ile bağlantıları ile Megrez ilişkisi ortamın Mars enerjisiyle yoğunlaşmasına sebep olabilir.

Tutulma esnasında Satürn de Ay’ın yakınlarında ve Başak burcunda yol alıyor olacak. Bu genel sağlıkla ilgili önemli bir gelişmeyi de beraberinde getirecek. Regulus-Jüpiter ilişkisi bu gelişmenin iyileştirme ve yükselme anlamına geldiğini bildirirken, Büyük kazalar ve toplumsal afetlerde bile iyileştirme gücünün bulunacağına inanmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra Satürn Başak burcunda geriliyor. Bu bir uyarı olabilir. İlişkilerde ve aile yaşamında kısıtlayıcı duygulara duyarlılık artarken, verimsizlik, engeller, kısıtlar ve gecikmeler üzüntü nedeni olabilir. Tutulma sırasında Balık burcunda yol alan Güneş ile Satürn arasında karşıt açı tansiyonu yükseltecek. Güneş, aynı zamanda Fomalhaut adlı sabit yıldızla iletişim halinde olacak. Bu alkol ve ilaç kullanımına dikkat çeken bir ilişki. Sağlık konusunda hem Satürn hem de Fomalhaut’un okları altında olacaksınız.

Ay Tutulması 1 ay sonrasına dek etkilidir ve etkisi azalarak sürer. En yoğun dönemi 15 gün içinde hissedersiniz. Partnerinizi bu günlerde sıkı bir takibe alma gereksinimi duyabilirsiniz. İlişkinizi noktalama eğilimleri bu dönemde artar ancak geri dönüş her zamankinden daha zordur. Bu etki altında yapacağınız işler ve hatalar şimdilerde başınıza iş açmasa bile, gelecekte terfinize, alacağınız yardımlara, evliliğinize, sağlıklı bir geleceğe ve şansa engel olacak nitelikte ne yazık ki. Bu sıralar başlayacak konular 1 Ağustos Güneş Tutulması ile hareketlenecek. Sonlandırmalar yerine sonuçlandırmanız dileklerimle.

1 YILLIK GELECEK ANALİZİ RANDEVULARI İÇİN: astroakademi@gmail.com( Merih hn)

MERKÜR BÜYÜSÜ UYGULAMA SMEİNERİNE KATILMAK İÇİN: astroakademi@gmail.com