Thursday, January 25, 2007

Dilek Gerçekleştiren Yıldız-Tarot

Kova : Su Taşıyıcısı. 20 Ocakta, Güneş, bir ay sürecek Kova burcundaki yolculuğuna başladı. Kova burcu Tarottaki YILDIZ kartıyla bağlantılıdır. Kova burcu; hem eski yöneticisi Satürn' le ilişkilendirilen, son tarot kartı DÜNYA kartıyla, hem de yeni yöneticisi Uranüs' le ilişkilendirilen ve Tarotun başlangıç kartlarından biri olan DELİ/JOKER kartıyla ilişkilidir.
Kova burcu hava elementine aittir. Hava Elementi Tarottaki Kılıç Kartları takımı ile ilişkilidir. Akıl, iletişim, mantık, karar alma ve güçlükleri çzömeye dair tipik olayları simgeler.
Satürn ve Tarot’ un Dünya kartının sembolize ettiklerini, bir önceki Oğlak (Aralık 21- Ocak 19) ve Tarot makalesinde anlatmıştım. Bu ay Uranüs ve Kova burcuna odaklanacağız.

Eski Kaynaklar-Kova’ nın Suyu Cennetten inmiştir.
Kova (Latincede “Su Taşıyıcısı” anlamında) Zodyakın on birinci burcudur. Bereketli Hilal bölgesinde ortaya çıkan astrolojide günbatımından sonra yani Akvaryumda- Kova-da Dolunay olduğunda Kova burcu, selle sonuçlanan ve bu toprakları tam bir “akvaryum”a çeviren yağmurlu günlerle karşılaşır. Yengeç, Akrep, ve Balık burcunun su işaretleriyle ilişkilendirilen göl, nehir ve okyanus sularının aksine, Kova’nın suları dünyaya cennetten inmiştir.
Kova’ nın eski sembolü cennetten aşağıya, Dünya’ ya su döken bir adam (Uranos) resmiydi. Uranos, hava, rüzgar ve yağmur getiren bulutlar da dahil tüm gökyüzü fenomenlerini kontrol eden gök tanrısıydı. Kova’ nın yağmurla bağlantısına rağmen eski Yunan astrologları, Kova’yı rüzgarlarla olan sembolik bağlantısı ve diğer iki hava burcu İkizler ve Terazi ile olan geometrik ilişkisinden dolayı, hava grubu burcu olarak görmüşlerdi .
21 Aralıktaki Kış gündönümünde Güneş en alçak noktaya ulaştı. Oğlak’ın başlangıcı olan bu noktadan da tekrar geri yükselişe geçti. Güneş’ in, ruhların karanlık gecesinden tekrar doğuşu, Persefon’ un yukarıdaki annesine kavuşmak üzere Hades tarafından yeraltından salıverilmesine benzemektedir. Demeter, kızına kavuşmaktan dolayı o kadar mutlu oldu ki, bitmez tükenmez kışın kuraklığına bir son verdi. Su taşıyıcısı Kova yağmurları ölmek üzere olan bir gezegene tekrar hayat veren ve böylece insan ırkının devamını sağlayan tanrıların bir hediyesidir.

Kova ve Vaftiz Suyu
Hem Hristiyanlık hem de Yahudulik vaftiz töreni ritüelinde, getirdiği su ile yeni hayatın doğuşunu sağlayan Kova sembolizmi benimsenmiştir. Vaftiz suyu, inananları ilk günahın karanlığından kurtarır, ruhsal kuraklığa son verir ve müminler için yeni bir ruh hayatı başlatır. Hayat veren suyu ile Kova burcunun Tarot’ un Yıldız kartı ile bağlantısı bu kartı gelecek için olağanüstü bir iyimserlik ve umut göstergesi yapar. Dilekler gerçekleşir kart göründüğünde.

Tarot' un Yıldız ve Deli/ Joker Kartı
17 numaralı (Rider-Waite-Smith) Yıldız Kartı bir ayağı yerde, diğeri suda olan çıplak bir bakireyi resmeder. Her bir elinde aşağıdaki Dünya' ya su akıtan devrik testiler tutmaktadır. Bu da su taşıyıcısı Kova’nın eski bir sembolüdür. Sıfır numaralı Joker-Deli kartı majör arkananın ilk kartıdır. Rider-Waite-Smith versiyonunda, genç bir adam uçurumun kenarında durmuş ve gökyüzüne doğru bakmaktadır. Ve ayaklarının kenarında küçük köpeği vardır. Joker ruhsal bir yolculuğa başlamak üzeredir. Bu kart Uranüs gezegeniyle ilişkilidir.
Uranüs Tabiat ana Gaya’nın ilk çocuğuydu. Orijinal gök tanrısı olarak Uranüs ilk göksel baba oldu ve toprak ananın üzerine yağmur şeklinde su döktü. Böylece yeryüzünde bitkisel yaşam başladı.

Güneş Kova' da iken Tarot MeditasyonlarıGüneşin Kova da transit yaptığı dönem, Tarot’ un Yıldız, Joker ve Dünya kartlarının yanı sıra minör arkananın Kılıç kartlarını okumak,incelemek, mesajlarını anlamak için harika bir zamandır. Kendi ruhani yolculuğunuzu düşünün ve Kova’nın rüzgarları ve sularına hayatınızın hangi alanında ihtiyacınız olduğunu düşünün. Kartları inceleyin ve bu dönemde yoğunlaştığınız, sizi düşündüren konulara odaklanın. Güneş Kova burcundan çıkıp giderken sorularınızın cevaplarını almış olacaksınız.