Thursday, January 04, 2007

İRAN DOĞALGAZI KESECEK DEMİŞTİM!

Okuyanlar bilir, 2006 sonuna yaklaşırken Aralık ayının son günlerinde, Akşam gazetesiyle yapılan röportajımda, Sınır Komşularımızla sorunlar yaşayacağımız ve İran’ ın doğalgazı keseceği öngörüsünde bulunmuştum. Roportaj ve Türkiye öngörülerim ilgi çekti ve kent haber sitesinde de yayınlandı. Yılın 3. gününde, dün milliyetin internet sayfasına bu haber düştü.

Merak edenler için konuyu astrolojik açıdan biraz açmak isterim. Olayın müsebbibi Satürn’dür.. Satürn, Eylül 2006 ortalarında, Türkiye Horoskopunda 2.evden, 3. eve geçti. Kısaca, zorluklar ve engeller (Satürn) finansal gelirler(2.ev) alanımızdan çıkıp, iletişim ve yakın komşular(3.ev) alanımıza girdi. Maddi gelirlerimizdeki kısıtlanmışlık süreci bitti. Ancak Satürn 6.Aralıktan itibaren geri hareketine başladı. Yani geri giderek para, mal, mülk, finansal gelirler, toprak ve toprakla ilgili vergi sistemi alanına tekrar girecek. Orada son temizliklerini yapacak. Sanırım hala söylemek istediği şeyler var. Muhtemelen ‘ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı hala öğrenemediniz’ diyecek. Geri giderken 3.alanla ilgili bir sarsıntı yaratıp 2. alana geçiyor. Bir çeşit vur-kaç..Bir çeşit uyarı! Bir çeşit bakın başınıza ne getireceğim mesajı bu. Dikkate alıp enerjide dışa bağımlı politikadan vazgeçin uyarısı yapıyor. Sonraki günlerde muhtemelen İran durumu düzeltecek ve bizler parayı nerden kazanırız, nasıl kazanırız konularına dönüş yapacağız. Bu durum Hazirana kadar böyle sürecek.. Ammaaaaaa! Hazirandan sonra dersin büyüğü, sorunun kocamanı geliyor!

6.Haziran.2007 ye kadar para ve kazanılan mallar konularında son derslerini verecek. Ondan sonra sınır komşularımız, iletişim araçları, kardeşler( Türki Cumhuriyetler) alanında yol alacak.

Hazirandan itibaren, uzun bir dönem, yaklaşık 2.5 yıl, sınır komşularımızla sorunlar yaşayacağız. Engeller ve sıkıntılarla karşılaşacağız. İran bu dönemde tamamen gaz kesme eğilimi gösterebilir. Yunanistan’ la Kıbrıs ve Hava Sahası konuları çözümsüz boyutlara taşınabilir, Kuzey Irak sorunu tarihe yazılacak bir sürecin ana konusunu teşkil edebilir.

2007 Öngörülerimden bir diğeri de ülkenin yollarını, trafik planını, ulaşım araçlarını ve ağlarını tamamen yenileyeceği idi. Tren yolları ve hızlı tren gibi sistemlerin üretileceği, yeni Uçak alımlarının yapılacağı, deniz ve dış ticarette yenilikler ve gelişmeler sağlanacağı idi.
Bu gün haber sitelerine düşen harika bir haberde bu öngörümü doğruladı.

Haber şöyle:
Arkas Holding İcra Kurulu Üyesi Önder Türkkanı, Anadolu'da demiryolu ağı üzerindeki çok sayıda kentte, sanayi tesislerini limanlara bağlayarak dünyaya açmayı planladıklarını belirtti. Açıklamalarda bulunan Türkkanı, holdingin liman ve gemi yatırımlarının ardından demiryoluna da büyük miktarda yatırım yapmaya başladığını ifade etti.
Arkas'ın liman yatırımlarıyla yaptığı öncülüğü demiryollarıyla devam ettireceğini ifade eden Türkkanı, demiryolu ağı üzerindeki çok sayıda kenti limanlara ve dünya kentlerine bağlayacaklarını belirtti. Derince, Gaziantep, Erzurum, Konya, Kayseri, Eskişehir ve Adana'da sürdürülen, Ankara ve Afyon'un dahil edilmesi planlanan projeyle vagonlara yükleme boşaltma sağlayacak büyük terminaller oluşturduklarını dile getiren Türkkanı, “İlk etapta 9 sanayi merkezinde oluşturulacak terminallerle Anadolu'daki firmalar için en ekonomik ulaşım hattını oluşturacağız. Bu proje oradaki firmaların rekabet gücünü artıracak ve ekonomiyi güçlendirecek. Genelde liman kentlerine sıkışmış sanayiyi Anadolu'nun içlerine yayacak, göçleri durdurmaya kadar etki yapacak bir proje. Arazi alımları ve terminal inşaatları sürüyor. Proje için yeni vagonlar alıyoruz, yasal düzenleme yapılırsa lokomotif de alacağız. Şu ana kadar projeye 20 milyon dolarlık yatırım yaptık” diye konuştu.

Konularla ilgili detaylı bilgilere devam edeceğim. Şimdi kısa tutalım. Yeni Yıla ümitle başlayalım. Belli mi olur! Birileri geleceği görür, tahmin eder ve önlem alır belki! Gaz kesintilerinin yaşanmayacağı, mutlu, huzurlu, sağlıklı yıllar dilerim hepinize..