Monday, May 14, 2007

İKİZLER BURCU

Hava grubunun değişken meraklı hikayeci burcu. Dünyaya aslında algılamak, gözlem yapmak için gelmiştir. Görülecek, öğrenilecek şeyler öyle boldur ki neye yoğunlaşacağını şaşırır ve bir dakikasını bile boşa harcamak istemez. Bunun için gereksinimi olan uyanık bir akıl Merkür tarafından sağlanmıştır. Dünyayı görerek öğrenir ve doyum sağlar. Uyarılmamış bir ikizler aklının size sevgi ve saygı duyumsaması da mümkün değildir. Dünyanın sırlarından birini biliyorsanız onun bilemediği birini veya bir kaçını, O’ na da kanıtlayabilirseniz aklını uyardınız ve O' nu kazandınız demektir.

Her şeyi görmenin ve bilmenin olanaksızlığında pek çok şeyden bir parça öğrenmekle yetinmek zorunda kalır dolayısıyla bir konuya yoğunlaşamamakla suçlanır. Oysa İkizler hiçbir şeyin uzmanı olmak derdinde değildir. Tahmin edilebilir ve can sıkıcı tek düze şeylerden bu kadar nefret eden başka bir burç daha yoktur. Aklı karıştığı zaman aradığı doğruları bulmak üzere yola çıkmış demektir. Yeni fikirlere açık olması onun enerjisinin tek besinidir. Sormak, araştırmak, konuşarak sorgulamak Merkür çocuklarına uygun bir yöntemdir. Çabuk kavrama onlara özgü bir yetenektir. Bebekken erken konuşur hatta erken yürürler ve nedense 2 yaşına kadar olan öğrenmelerini sağlayan anılarını dün gibi hatırlayıp anlatabilirler.

Meraklı ve canlı olarak Dünyayı görme amacına ulaşırlar. Konuşarak, hızlı okuma teknikleri geliştirerek topladıkları bilgiyi bir kütüphane kataloğu biçiminde hafızalarına yerleştirerek gereken zamanda toparlayıp ortaya dökerler. İsterseniz bir tarih bilgisinin içinde isterseniz felsefe dersi halinde size aynı kişiyi veya olayı farklı yorumlarla sunabilirler. Onlar alfabetik beyin dolapçıklarına sahip yegane burçtur.

Her şeyi gerçeklerle ispatlama peşindeki ikizler tatsız gerçeklerle yüz yüze gelirse veya buna zorlanırsa yalanlar, suskunluklar veya konu saptırmalara başvurabilir. Daima inandırıcılığını korur ve ikna edici davranabilir. (bu NEDENLE iyi satıcıların ikizler olduğu iddia edilir.) İkizlerin savunma durumu sınandığınız bir labirente dönüşebilir. Ondan daha kurnaz ve saplantılı biri ancak kurtulabilir. Kendisi gibi entelektüel, aynı zamanda anlayışlı ve sakin insanlarla birlikte susabilme süreçleri yakalarsa güveni tazelenir ve dinlenebilir. Aksi halde sinirli ve gergindir gevşeyemez aşırı yorgunluktan tükenebilir. Deneyim toplamak, yaşamın mucizesini kalbinde hissetmek için dünyaya gelmiş ikizlerin içinde kayıtsızlığa yer yoktur. Ancak daralmış bakış açısıyla kalakalırsa boşa çabalayan ve bir yere ulaşmayan birine dönüşür. Onları kişilik bölünmesi veya manik- depresif gibi sağlıksız durumlarda görürüz.