Thursday, May 10, 2007

TERAZİ BURCU

Sakinleşmek, huzur, dinginlik, denge, kaoslarda bile rahat etmek, içsel uyumunu sağlayarak bilinci dönüştürmek Terazinin yaşam hedefidir. Hedefe ulaşmak için Terazilerin iradelerini öne çıkarmaları gerekir.Sakin ve dingin kalmayı çalışarak öğrenmelidirler oldum demekle olamazlar. Bunun için ellerinde estetik duyarlılık yani dünyada güzellik yaratmayı yüceltme yeteneği vardır. Güzellik yaratmak gerekiyorsa en karmaşık durumlarda bile sakin ve dingin kalarak bunu başarabiliriz. Teraziler için dostluklar, ortaklıklar ve evlilik çok önemlidir. Denge ve dinginlikleri başkalarıyla ilişkilerinin kalitesine bağlıdır. İlişkiler Terazilerin kendilerini geliştirdikleri arenadır.Kendi özelliklerinden ödün vermeden kişisel özelliklerinden ödün vermeyi öğrenmesi gerekir, Burada ki tehlike görüntüde uyumu sağlamaya ve korumaya çalışmasıdır.

Terazi doğal bir uyum duygusuyla doğmuştur. Yinede karşıt görüşler hazinesine sahiptir. Siyah-beyaz veya ying ve yang gibi. Her doğruyu karşıt doğruyla dengeleyebileceğini bilir.

Kararsızlık Terazilerin ölümcül noktasıdır. Mutlak doğruya ulaşılamayacağı gerçeği ruhsal çöküntü sebepleri olur. Bütün seçenekleri gözden geçirmek ve yeni olasılıkları beklemek sonsuza kadar yapabileceğimiz bir şey değildir. En iyisi Teraziler yazı tura atıp çabucak karar almaya çalışmalıdır. Uygun zamanı beklemek yaşamın yanımızdan akıp gitmesini seyrederek geçmesine sebep olabilir. Karar vermeden beklemek belki gerilim yaratmaz ama içsel gerilim büyür. Yıllar akıp giderken Terazide bir yerde bir şeyi yanlış yaptığı duygusu çoğalır. Çünkü kararlar baskılar yokken hiç bir şeyde yoktur.