Friday, May 11, 2007

BAŞAK BURCU

Yaşam amacı saflığı koruyarak, mükemmelliğe doğru gelişmek olan Başaklar önce alçak gönüllülüğü öğrenmek zorundadır. Bu amaç doğrultusunda önce etik değerlere ve kurallara uyarak idealler geliştirir ve ayrıntılı incelemelerini özenle yapar. Pratik ve düzenli olma yeteneği bu arada gelişir. Savurganlıktan ve verimsizlikten bu kadar nefret eden başka bir burç daha yoktur. En heyecanlı burç olduğu da doğrudur, gelişmeye en hevesli burç olduğu da. Kendisini objektif ve serinkanlı bir şekilde analiz eder ve ne olduğunu daima bilir.

Başakların ' hizmetçi ruhlu' olduğu söylenir. Bu yanıltıcı bir bilgidir. 'Başka insanlara servis verme isteği ' kendini değersiz görme sonucu ortaya çıkmaz tam tersi kendini ifade etme şekli olarak Başakların amaca ulaşma yöntemidir. Böylece en kolay geliştirebileceği ve en mükemmel şekle sokabileceği yeteneklerini bulur ve onlar üzerinde çalışır. Dünyaya bir hediye sunmalıdır nede olsa.

Başaklar yaşamın her ayrıntısını net bir şekilde ortada görür ve detayıyla algılar. Kendisini de bu sahnede acımasız bir netlikle gözler ve olduğundan daha önemli görmez. Kendi çarpıklık ve kusurlarının üzerinde çalışmadan huzur bulmaz. Yan gelip yatabilen burçlardan değildir. Bu nedenle çok zengin olmayı düşlemez veya zengin olsa bile anlamlı bir amaç peşinde çalışmaktan Başakları kimse alıkoyamaz. Yoksa yaşayamaz.

Servis sağlama seansları sırasında ve mükemmele yapılan koşu sırasında Başaklar fazlasıyla özverili davranabilir, kuşkuya kapılabilir, emin olmayabilir, değerini indirgeyen imajlarla canlılığını zayıflatabilir. Kendini kısıtlayabilir, aptal insanların yanında ömrünü harcayabilir. Mükemmel olabilmek için kendilerini yargılamak yerine kabullenmelidirler. Kendilerini başardıklarıyla değil kendileri olduğu için sevmeliler. Özverili davranarak eksikliklerini örtbas etme yöntemi onların sonunu hazırlar. Öyle çok şeyden rahatsız olurlar ki mutluluğun tadını çıkarmaya fırsat bulamazlar. Eleştiri, kusur bulma, şikayet etme, hakkından vazgeçme kendini kabullenmemelerinin tehlikeli sonuçlarıdır. Kendini sevdiğinde dünyayı da sever. Şimdiki zamanda ve sevgi duyumsayarak yaşarsa mükemmele doğru hızla ve verimle ulaşır.