Tuesday, May 29, 2007

GÖKYÜZÜ-SEVGİ-İLİŞKİLER

Astroloji bir anlamda kısa yoldan kendinizi ve başkalarını tanıma sanatıdır. Bana gelen maillerde çok sık olarak ‘ben Koç, sevgilim Boğa anlaşabilir miyiz?’ gibi sorulara rastlıyorum. Kişileri, yaşadıklarını, biriktirdiklerini bir sayfaya sığacak net tanımlara indirgemek ve sığdırmak mümkün olmadığı gibi iki burcun anlaşması temel astrolojik bilgilerle katalog halinde sunulmuşsa da sizin ve birlikte olduğunuz insanın doğum haritalarınızdaki özel etkilere bağlıdır. Yani siz Koç ve Akrep çifti olarak mükemmel bir uyum gösterebilirsiniz. Siz Başak ve Yay çifti olarak sevgi dolu bir ilişkiyi sürdürüyor olabilirsiniz. Ama siz İkizler ve Kova olarak bütün burç kitaplarında söylenenin aksine evde oturup bütün gün didişiyor da olabilirsiniz.

İlişkinizin gerçek durumunu, anlaşamadığınız noktaları ve çözümlerini, neden bu kadar yoğun bir çekilim duyduğunuzu, o insanın sizin için hangi anlamda bir tutku olduğunu ancak bireysel doğum haritalarınızla anlayabiliriz. Bunun için doğum tarihi, saati ve yeri bilgilerini tam olarak bilmeniz gerekir. Saat öğlen 2-4 arası gibi, ezan vakti v.s. gibi bilgiler sizi yanıltır. 2 saat içinde haritanızda pek çok şey değişebilir. Dolayısıyla astrolojiye inancınız sarsılabilir veya ilişkiniz için gereken çözümlemeler size yaklaşamadan uzaklaşıp gidebilir.

Doğum haritaları bize ilişki kurma tarzımızdan, ilişkimiz sürdürebilme gücümüz ve kalıcı kılma yöntemlerimize kadar pek çok konuda bilgi verir. Özellikle Doğum haritalarının 5.-6.-7. Evleri ( yaşam bölümleri) bizim ilişki oluşturma süreçlerimizi anlatırlar.

İki ayrı insanın haritasından yeni bir harita elde etmek ilişki haritasına ulaşmak için uygulanan yöntemlerden birisidir. Buna COMPOZİT HARİTA denir. Bu harita ilişkinin ruhunu ve doğasını açıklar. Ortak yaşamınızda zorlanacağınız veya mükemmel uyumu yakalayacağınız bölümleri anlatır.

Bir diğer yöntemde insan ilişkileri astrolojisi olan SYNATRY dir. Eşinizin/sevdiğinizin haritası üzerine suni olarak size ait harita bilgileri yerleştirilir. Böylece eşinizi nasıl etkilediğiniz, uyumlu ve sorunlu olduğunuz bölümler ve çözümleri, ilişkinizin geleceğine ait ipuçları alınır.

Kısa yoldan başkalarını ve kendinizi tanıma sanatını okumaya şimdiden hoş geldiniz.

KOÇLARIN İLİŞKİ TARZI Yoğun ,deneyime dönük bir burç olan Koç, ilişkilerinde sağlıklı bir temasa ve durağanlık ve huzurdan ziyade bir miktar hırpalamalara ihtiyaç duyar.
BOĞALARIN İLİŞKİ TARZI Boğalar için hedef hep aynıdır, dinginlik, güvenlik, denge.
İKİZLER BURCUNUN İLİŞKİ TARZI Merakla öğrenerek kendisini geliştiren İkizler burcu insanları, ilgilenecekleri kişilerin de kendilerinde merak uyandırmasını arzu ederler.
YENGEÇLERİN İLİŞKİ TARZI Hedefi duygusallık ve duyarlılık olan Yengeçler hayal gücü ve hissetme yeteneği sayesinde sevgi dolu bir bakım,destek ve şefkat tavrını dünyaya aktarır.
ASLANLARIN İLİŞKİ TARZI Aslanlar herkes tarafından sıcak, içten ve eleştirisiz kabul edildiklerinde güvenirler ve severler.
BAŞAKLARIN İLİŞKİ TARZI Kendi potansiyelini en üst düzeyde kullanmak saf kalmak ve kusursuz olmak isteyen Başaklar için saflık en üst düzeyde etkilenmeden kalabilme yetisidir.
TERAZİLERİN İLİŞKİ TARZI Terazi ilişki ve evlilik burcudur. Yakınlık, aşk, aşka ait her duygu ihtiyaçtır Terazi için. Yalnız bir Terazi kişisel gelişimini sağlayamaz.
AKREPLERİN İLİŞKİ TARZI Seksi Akrepler söylenildiğinin aksine seksin değil duygusal yoğunluk ihtiyacındadırlar.
YAYLARIN İLİŞKİ TARZI Yakın ilişkilerine sonsuza dek sürecekmiş gibi başlayan yapan ama hevesini aniden kaybeden başka bir burç daha yoktur.
OĞLAKLARIN İLİŞKİ TARZI Bağlanmak zor değildir ancak bağlandıktan sonra ne yapacağını bilemez.
KOVALARIN İLİŞKİ TARZI Özgür olabildiği ve bireyselliğini geliştirmeyi sürdürebildiği ilişkilere girmeyi tercih eder.
BALIKLARIN İLİŞKİ TARZI Romantik bir eşle bütünleşme ihtiyacında olan yumuşacık Balıklar ruh eşi ararlar.