Wednesday, May 16, 2007

Tarot kartlarıyla oynamak neden tehlikelidir?

Zeynep hanım Tarot yazılarının sıkı takipçisi olarak sormuş:

-Bir Tarot okuması yaptırdıktan sonra, onun gerçekleşmesini beklemeden ikinci bir okuma yaptırırsak, ilki gerçekleşmez mi?

Gerçekleşir elbette. Sırayla gerçekleşir. Ama ikinci yorumu istiyorsanız, ilkinden tatmin olmamışsınızdır. Yani ya sonuç alamamışsınız yada sonuç olasılığını beğenmemişsiniz demektir. Bu durumda ikinci açılım size farklı bir gelecek sunmaz ama sonuca yaklaştırabilir. İkinci yorum ilkinin devamı olarak yaşanır.

Temel olarak, Tarot yorumunuzu aldıktan sonra ilki gerçekleşmeden ikinci yoruma geçmemeniz yerinde olur. Bunu ısrarla vurguluyorum. Nedenleri var elbette bu ısrarın;

-Eğer sonuç alamamışsanız, bilinçaltınızda o konuyla ilgili bir karar oluşmamıştır. Dolayısıyla, sonraki açılımlarda istediğiniz sonucu vermez.

-Eğer sonucu beğenmemişseniz, tekrar tekrar açılım yaptığınızda sonuç değişmeyecektir. Başka bir seçenek size sunulsa bile soru konusuna odaklanmışsanız, seçeneği duymayacak, algılamayacak, görmeyeceksinizdir.

-Bunlarla birlikte, ard arda sık sık ve defalarca açılım yapmanın en önemli sakıncası, kartlarla oynamanın tehlikeli olabileceği ihtimalidir. Kendi kendinize yaptığınız her açılım, uykusuz geceler ve kartların yoğun enerjisini üzerinize çekmek anlamına gelir. Tarot kartlarının gizemi şimdiye dek çözülememiştir ve bir inanışa göre üstündeki şekiller kartlara enerji veren doğa üstü canlılardır. Kartları nasıl temizleyeceğinizi bilmiyorsanız, sürekli açılım yapıp kendinizi rahatlatmak isterken, çok tehlikeli bir oyunun kurbanı olabilirsiniz. Kartlara saygıyla davranmalı ve ilk dersi dikkatle izlemelisiniz. Ard arda açılım yapmak, 2 den fazla açılım yapmak, kartlara saygı duymamak,inanmamak ve peş peşe derslere girmek anlamına gelir. Yaşam dersleri kolay kavranmaz. Acıyla ve hüsranla kavranan dersleri sık sık yaşamak istemiyorsanız, her açılımı dikkate almalı, saygı duymalı ve sabırla gerçekleşmesini beklemelisiniz.