Monday, May 21, 2007

TAROT ÖĞRENMENİN İLK ADIMI


Tarot öğrenmenin ilk adımı önce kendi kart destenize sahip olmaktır.
İskambil kartlarından biraz daha büyük olan Tarot kartlarını seçmenizi ve mutlaka temiz, koyu renkli, mümkünse ipek bir bez veya kese içinde saklamanızı öneriyorum.
Sizin için en anlaşılır, kolay ve özet bilgiler vermeye çalıştığım bu yazı dizisini dikkatle izlerseniz ve usanmadan egzersiz yapabilirseniz öğrenirsiniz.
Kısa Sürede öğrenmeyi veya kartlara hakim olabilmeyi aklınızdan çıkarın. Gerçekten öğrenmek isteyenler buyurun özet bilgilerimizi tekrarlayalım.

Tarot destesinin 56 adet Küçük Arkana kartları 4 gruptan oluşur:
Kılıçlar, Değnekler( Asalar), Kupalar, Paralar ( Tılsımlar).
Bu gün kullanılan oyun kartı destesi de bu 4 gruptan yaratılmıştır.
Kılıçlar-Maça, Değnekler-Sinek, Kupalar-Kupa, Paralar Karo
Her grubunda Kral, Kraliçe, Şövalye, Prens den oluşan 4 Saraylı kart ilavesi vardır.
Kılıçların astrolojik karşılığı hava grubudur. Kova- Terazi ve İkizler burcu insanlarını ve hava grubuna özgü fikir hareketlerini simgeler.
Değneklerin astrolojik karşılığı ateş grubudur. Aslan- Koç ve Yay burcu insanlarını ve ateş grubuna özgü ataklığı, istekleri, hırsları ve mücadeleleri simgeler.
Kupaların astrolojik karşılığı su grubudur. Akrep- Yengeç ve Balık burcu insanlarını ve duygusal etkilenişleri ve tepkileri simgeler.
Paraların astrolojik karşılığı toprak grubudur. Başak- Boğa ve Oğlak burcu insanlarını ve gerçekçi bakış açıları ile Finansal konuları simgeler.
Kendi kartlarınızı edinmeye veya en azından kartların üstündeki çizimleri görmeye çalışın. Sizde uyandırdığı duyguları dikkatle inceleyin. Seçin, sevin veya hiç hoşlanmayın ama sizi etkileyen kartları mutlaka not edin. Etkilendikleri kartları bana yazmak isteyen okuyucularımdan mail bekliyorum.

Tarot Seanslarına katılım için randevu almanız gerekiyor.