Friday, September 05, 2008

EYLÜL AYI ASTRO-BAKIM TAKVİMİ




Sonbahar geldi. Aniden ve çaktırmadan geldi. Havalardaki ısı değişikliği ani oldu.

Güneş tutuldu, Ay tutuldu, evlere şenlik bir Yeniay doğdu. Hayatlar savruldu. Hayatlar değişti. Muhtemelen sizin de yaşamınızın bir bölümü önemli değişikliklere uğradı:

Yeniden sevdiniz, yeniden taşındınız, yeniden aile oldunuz, yeni bebek, yeni eş, yeni iş, yenilikler sahibi oldunuz..

Gezegenler geriledi, sonra duruldu, sakinleşti ilerledi. Eylül ayının ilk haftasında Jüpiter de gerilemesini bitirecek ve hasretle beklediğimiz şans fırtınasına tutulacağız.

Sonbahar geldi, önce renklere yansıdı, giydiğimiz renklere..Sonra kumaş dokusuna kalınlık geldi. Biraz daha kapandık. Biraz daha yorgunduk. Saçlar yorulmuştu yazın coşkusundan. Cilt yorulmuştu açık havanın sigara ve egzoz dumanından. Yazlık kıyafetler ve yaz aşkı dolu yüreklerde yorgundu. Mideler yorgundu az yemekten, canı istememekten, kan dolaşımı kilo kaybından yorgundu. Derken Ay tutuldu ve yorgunluğa gerilim eklendi.

Hepsi yazla birlikte geride kalıyor.

Şimdi yeniden yenilenme zamanı.

Sonbaharı keyifle karşılamak, doğaya karışmak, kalıcı aşklar yaratmak için yenilenme zamanı. Sonbahar ekinoksunu neşeyle kutlama zamanı. Biraz yavaşlayıp gezegen etkilerini yudum yudum içme zamanı. Şanssızlıklardan ve yorgunluklardan arınma zamanı. İşte takviminiz: Yaz tatilinden sonra Eylül ayı Astro-Bakım takvimine hoş geldiniz.


AY’IN KONUMU VE AŞK

9 Eylül- Ay Oğlak burcunda. Jüpiter Oğlak burcunda ilerlemeye başladı. Aşkınız adına dirençli ve sabırlı davranabilmek bugün kolay. İlişkinizi başlatmak yada düzeltmek için yeminler edebilirsiniz. Merkür ve Venüs Terazi burcundayken evlenme teklif etmek yada kabul etmek pişmanlık getirmez.

12 Eylül- Ay Kova burcunda ve Neptün’e hayallerin prensesine öpücük gönderiyor. Hayallerinizin aşkına sıkıca sarılın diyor. Böylece hem partnerinizin hem sizin dolunay öncesi gerginliği de yatışacaktır.

29 Eylül- Ay Terazi burcunda yeni ve hilal haliyle gülümsüyor. Güneş de Terazi burcunda. Bakmayın Merkür’ün gerilediğine sakin olun ve yanlış anlamalara izin vermeyeceğinizi kanıtlayın.



AY’IN KONUMU VE DİYET

15 Eylül- Ay Balık burcunda. Doldu Ay, dolunay oldu. Bu bir tamamlanma zamanıdır. Ve sonuçlandırma. Alkol, sigara, uyuşturucu bağımlılıklarına son noktayı koymak için yılın en güzel dönemi.

16 Eylül- Ay Koç burcunda. Diyete başlamak için bir kez karar vermek bu günü seçmek işleri kolaylaştırır. Baş ağrılarınızı sonlandıracak yemek listesi için hemen diyetisyeninizi seçmelisiniz.

23 Eylül- Ay Yengeç burcunda. Yemek yapma alışkanlıklarınızı değiştirmek için ailenizi düşünmeli ve önlem almalısınız. Mideniz hassas ve kahveyi bırakamıyorsanız diyetle ilgili web sitelerinde sıkı bir seyahate çıkın. Size en uygun cümleyi mutlaka yakalayacaksınız.



AY’IN KONUMU VE SAÇLAR

9 Eylül- Ay Oğlak burcunda. Yorgun saçlarınızı yeniden canlandırmak için iki şey yapabilirsiniz: kestirmek, kırık aldırmak gibi cansız bölümleri yok edebilirsiniz yada bakım yaptırabilirsiniz. Özel kürler bu gün kendinizi yenilemeniz için yeterli olacaktır.

18 Eylül- Ay Boğa burcunda. Saçlarınızı bakıma almak ve bu sırada dinlenmek isterseniz günü değerlendirmelisiniz. Uzun işlemleri tercih etmeyin; yıkama, kesim yada evde yumurta maskesi uygulamak baş ve boyun bölgenizi hatta beyninizi dinlendirmenizi sağlayacaktır.

21 Eylül-Ay İkizler burcunda. Venüs ve Merkür’le uyum içinde. Zevkli seçimlerinizi zekanızla birleştirip görünüşünüzü tamamen yenileyecek bir model seçebilirsiniz. Kestirin yada yaptırın ne diliyorsanız.. Bu gün beğeneceksiniz.



AY’IN KONUMU VE CİLT BAKIMI

5 Eylül- Ay Akrep burcunda. Cildinizde sizi rahatsız edecek büyüklükte benleriniz varsa doktor kontrolünde aldırmak için bu gün basit operasyonlara evet diyebilirsiniz.

14 Eylül-Ay Balık burcunda. Cilt problemlerinizden biri mantar ise, havanda ezilmiş çörek otu ile elma sirkesi karışımı veya sarımsak kürü cildinize iyi gelecektir.

27 Eylül- Ay Başak burcunda. El bakımınız için en doğru kremi bugün seçebilirsiniz. Unutmayın elleriniz yaşınızın aynasıdır.


AY’IN KONUMU VE MODA

7 Eylül- Ay Yay burcunda. İyimserlik doğuştan size uzaksa sarı giymek ve günün enerjisini yaşamınıza yaymak iyimser, pozitif ve hoş hissetmenizi sağlayacaktır.

25 Eylül-Ay Aslan burcunda. Tırnaklarınızda sadelik seviyorsanız bu gün tarzınızı değiştirmenin tam zamanı. Uzun tırnaklarınıza zarif desenlerle renk katabilecek bir manikürcü bulabilirsiniz. Kendinizi daha hırslı ve enerjik hissedeceksiniz.

29 Eylül- Ay Terazi burcunda. Pırlanta evlilik hediyeniz olabilir. Yaz boyunca parlaklık kaybeden pırlantalarınız sonbaharda pırıl pırıl görünmelidir. Bakımınız yapmanız için mutlaka kuyumcuya ihtiyacınız yok. İki fincan sıcak su ve bir çorba kaşığı amonyakla hafifçe fırçalamanız modayı yeniden yakalamanız anlamına gelecektir.



AY’IN KONUMU VE SAĞLIK

8 Eylül- Ay Yay burcunda. Kilo vermek değil de almaksa probleminiz sıkı bir protein beslenme takviyesi ile sporu birleştirmelisiniz. Ay Yay burcundayken spor yapmaktan keyif alırsınız.

15 Eylül- Ay Balık burcunda. Diyete başladıysanız, egzersizlerle desteklemeniz gerekir. Yoga gibi hafif egzersizlere bu gün başlayabilirsiniz. Kilo düzeni kadar ruh sağlığınız içinde yararlı olacaktır.

27 Eylül- Ay Başak burcunda. Bağırsak sorunlarınız ve bağırsak parazitleri için en iyi çözüm sirkeli su da bekletilmiş bir avuç nohuttur. Sirkeli suda bekletme süresi 12 saattir ve sonra aç karnına yemelisiniz.