Wednesday, September 10, 2008

MERKÜR GERİLEYECEK HAZIR MISINIZ?

MERKÜR TERAZİ DE GERİLİYOR (24 EYLÜL-15 EKİM)

Merkür gerilerken, hepimizin düşüncesi iç gözlemle ilgilidir ve bizler gerilemenin oluştuğu burca ait fonksiyonları düşünmeye başlarız. 24 Eylül den itibaren Merkür’ü Terazi de olan kişiler için özel bir süreç başlamak üzere. Bu özel süreçten en fazla etkilenecek burçlar ise: Koç, Yengeç ve Oğlaklar olacak.

Zevkli, sanatçı Terazi’nin yöneticisi Venüs, aynı gün Akrep burcuna girmiş olacak. Bu süreçte kıskançlık, şiddet ve tutku duyguları uyanacak. Lüks ve zevk sevgisi ile erotizm birleşecek. Cinsellik gereksinimi yaygınlaşırken, ilişkiler sadece cinsellik eğilimi üzerine kurulabilecek. Merkür, gerilerken yanlış anlamaların arttığını hatırlatıyorum. Bu nedenle yanlış iletişim, ilişkilerde yanlış anlamadan doğan kıskançlık, düşüncesiz davranışlar şiddetli tartışmalara sebep olabilir.

Terazi de meydana gelen bir Merkür retrosu( gerilemesi) zihinsel dengeyi, adalet duygusunu ve objektifiteyi bozabildiği gibi daha ziyade kararsızlık da yaratır. Erdemli ve saygın tutumlar ile kıskançlık ve şüphe iki aykırı uç olarak beynimizi kalbimizi esir alacak. Bu süreçte olur olmaz düşünceleri paylaşmak yerine içe dönmek, finansal avantajları bulmakta zorlanacağımız için alışverişlerimizi ertelemek,risk almamak yerinde tutumlar olacaktır. Objektif kalabilmek ve tarafsızlığınızı koruyabilmek için özel çaba sarf etmelisiniz.

Terazi de gerçekleşen bir Merkür gerilemesi elbette evlilik ve ortaklık ilişkilerinizle, yakınlarınızla olan ilişkilerinizi hatta danışmanlarınızla, müşavirlerinizle ilişkilerinizi sarsabilir. Acı veren deneyimler yada ayrılıklar yaşanabilir. Dedikodu hayatınızın her alanında yaygınlaşabilir.

Sanat dünyasının medyatik kişileride bu sansasyonel dedikodu süreçlerinden paylarına düşeni alacaklar. Özellikle seks ve paranın odak olduğu haberler gündeme bomba gibi düşebilir. Oysa bu bombalar yanlış anlama sonucu ortaya atılmış olabilecek. Bu nedenle bu tür haberlere hemen inanamamakta yarar var. 15 Ekim’e dek devam edecek bu süreçten: yasalar, ortaklıklar, evlilikler, sanatsal aktiviteler de etkilenecekler.

Randevuları kaçırmak, yanlış yollarda zaman kaybetmek, evrakların yanlış yere ulaşması gibi kaçınılmaz sonuçlar beklemelisiniz. Eylül’ün ilk haftasından başlayan bir zaman içinde günlük tutmanız yararınıza olabilir. Aynı süreçten Merkür gerilerken tekrar geçtiğinizi fark edeceksiniz. Üstelik bu günlük hayat kurtaran bir hatırlatma rehberi haline de gelebilir.

Merkür gerilemesinin kişisel horoskopunuzda hangi alanda gerçekleşeceğini öğrenmek, o alanla ilgili konularda önlem almanıza yardım edebilir.

“Su Karakuş’la Doğum Haritamı Öğreniyorum” konulu work-shop, haritanızda gerilemenin olacağı alanı ve kritik bölgeleri, hatta kişisel bilgilerinizi kolaylıkla öğrenmenizi sağlıyor.