Monday, December 24, 2007

2007 YILININ SON HAFTASI SON DOLUNAY'I



Pazartesi sabah saatlerinde Yengeç burcunun 1 derecesinde oluşan Dolunay, yılın son Dolunay’ı. Ev, aile, ev eşyaları, emlak gibi konularda sonuca ulaşmanız için kadersel etkiler yaratmak üzere geçtiğimiz haftanın son 5 günü boyunca etkiliydi.


Dolunaylar meydana geldikleri zamandan 5 gün önce, 5 gün sonra da etkilidirler. Bu nedenle hafta boyunca Dolunay’ın oluşum etkilerini hissediyor ve yaşıyor olacağız. Akrep, Balık burçları olumlu olaylara hazırlanmalılar. Oğlak, Koç ve Yengeçler Dolunay’ın tamamlanma ve sonuca ulaşma zorunluluğuna hazırlanmamışlarsa, oldukça zorlanabilirler.

Diğer burçlar da; ev eşyası satın almak, evinizle ilgilenmek, ailenize yeni bir birey katmak, ev satın almak veya tadilatları tamamlamak ya da taşınmak için harekete geçme arzusuyla dolacaklar.

Geçtiğimiz haftadan itibaren, Yay burcunda son yıllarını geçiren Plüton ile Jüpiter kavuşum yapmaya başladılar. Jüpiter nihayet Oğlak burcuna taşındı ancak kavuşumun etkisi sürüyor. Ayrı burçlarda iki gezegenin kucaklaşması enteresandır. Telle ayrılmış sınırların iki yanında hasretle kucaklaşan iki akrabaya benzerler. Ayrı konularla ve ayrı amaçlarla bir araya gelmişlerdir ve birbirlerini desteklemeyi başarırlar.

Dolunay sırasında Yengeç burcuna henüz adım atan Ay ile bir süredir Yengeç burcunda gerileyen cesaret gezegeni Mars da kavuşum yapıyorlar. Yorgun Mars’ın Ay ile kucaklaşması duygulara daha derin bir ifade katacak. Hırs yerini anlayışa bırakırken, birikmiş kin, öfke, alınganlıklar ise eyleme dönüşecek. Dolunaylar ayrılık dönemleridir. Ailenizle süregelen anlaşmazlıkları Dolunay da çözümlemeye çalışmamalısınız. Gergin bir enerji açığa çıkar ve olayları birden parlatır.

Jüpiter-Plüton kavuşumuna eşlik eden bir başka güç de Güneş. Bu üçlü mutlu, keyifli dönüşümleri ve değişimleri seyahat, eğitim, başarı, kariyer ve evlilik konularıyla ilişkilendirmeye çalışırken, Ay-Mars dramatik kavuşumu tam da üçlü enerjinin karşısında duracak. Mars’ın hem de gerilerken 3 gezegene birden kafa tutmasının sonucu elbette sakin ve olgun tepkiler olamaz. Ağırlaşan veya gerileyen bir gezegenin etkisi de hayli ağır olur. Mars-Plüton kapışması beni her zaman ürkütmüştür. Bu kez yedek güçlerini yanlarına alıp, savaş alanına çıkmış pehlivanları andıran gezegen dizilimi tam anlamıyla deprem etkisi yaratacak olaylara hazırlanıyor. Nitekim Ankara da gerçekleşen depremler dizisi de Dolunay süresi içinde gerçekleşmiştir.

Dolunay sırasında Venüs-Neptün kare açısı, Akrep ve Kova burçlarının dayanılmaz tartışması anlamına geliyor. Finansal avantajları hafta içinde unutun.

Salı günü gökyüzünde tam tersi bir hava esiyor ve şenlik gerçekleşiyor. Büyük Üçgen Venüs-Ay ve Uranüs’ün katkılarıyla tam bir şölene dönüşüyor olacak. Değişimleri arzulayan kalbiniz dilediğiniz sevindirici gelişmelerin müjdesini alacak.

Çarşamba, Perşembe uzun vadeli sözleşmeleri imzalamak için oldukça mükemmel. Duygularınızı olduğu gibi ifade edemeseniz de belli bir disiplin içinde yazma ve konuşma yeteneğinizi otoritelere gösterebileceksiniz.

Cuma günü gökyüzünü saran bulutların nedeni Venüs-Ay olumsuz açısı olacak. Sevgi ilişkilerinizi haftanın son gününde sınavdan geçirmeyin ve alıngan, yalnız, mutsuz hissedeceğiniz bir gün geçirmeye hazır olun.

Hafta sonu Mars’ın tam tersi istikamette yol alan planetlerle kavgası sürüyor olacak. Buna rağmen yılbaşı hazırlıklarınızı ve alışverişlerinizi yapmakta zorlanmayacaksınız. Bütün haftaya damgasını vuran Satürn yılın son haftasının en anlamlı, en hoş açılarını sunuyor olacak. Özetle alacağınız hediyeler sevdikleriniz tarafından uzun süre kullanılacak.

NOT:2008-2009 ASTROLOJİ REHBERİ BÜTÜN KİTAPÇILARDA

NOT: Evsiz Hayvanlar Derneğine yapacağınız yardım karşılığında horoskop analizinizi hediye ediyorum. Hesap numarası ve bilgi için astroakademi@gmail.com ( Merih Doğa)

KOÇ: Dolunay; ev, aile, emlak değişikliği gibi domestik konularınıza yılın sonunda damgasını vuruyor. Yöneticiniz Mars’ın da eşlik ettiği bu tamamlanmayı anlamlı kılmak için evle ilgili hedeflerinizi gerçekleştirmeye odaklanmalısınız. Kariyerinizle ilgilenmek veya taşınmanız nedeniyle ailenizle hüzünlü bir veda gündeme gelebilir.

BOĞA:Hafta boyunca beklenmedik seyahatler gündeme gelebilir yada bir dizi seyahatin sonunu gerçekleştirebilirsiniz. Eğitim, hukuk ve size ödenen paralar alanında bir sonlanma yaşayabilirsiniz. Hafta içinde yakın ilişkileriniz ile kariyerinizi dengelemek size düşecek ve biraz keyfiniz kaçacak. Buna rağmen başarınızla mutlu olacaksınız.

İKİZLER: Bir gelirinizle vedalaşacağınızı bildiriyorum ve bunun sizi çok korkutacağına eminim. Oysa bu kez gökyüzünün durumu kazanmanın verdiği keyifle ve kendi rızanızla vedalaşacağınızı bildiriyor. Olayların gelişiminde partnerinizin yada aileden birinin çok önemli katkısının olacağı kesin. İş alanınızı bundan böyle bambaşka bir platforma taşımaktan çekinmeyeceksiniz.

YENGEÇ: Burcunuzda gerçekleşen Dolunay, Mars’la güç birliği yapıyor ve öfke katsayınızı artırıyor. Sakin kalmanın neredeyse imkansız olduğunu biliyorum ama buna mecbursunuz. Sevgilinizle yada çocuklarınızla aynı ortamda çalışıyorsanız, ortamı değiştirmenin tam zamanının geldiğine kanaat getireceksiniz. Partnerinizle ilişkinizi gözden geçirmek isteyecek, ayrılmak ve yeni bir hayata başlamak için abartılı bir güç hissedeceksiniz.

ASLAN: Sağlık alanınızı etkileyen Dolunay, kötü alışkanlıklarınızla vedalaşmanın tam zamanı olduğunu bildiriyor. Buna rağmen tutumunuzu sürdürürseniz, yayılma ve genişlemekten hoşlanan Jüpiter’in tuzaklarından birine düşebilir, sinsice yayılan küçük rahatsızlıklarınızın büyümesine sebep olabilirsiniz. İş arkadaşlarınızdan bulaşabilecek hastalıklara karşı tetikte olmalısınız.

BAŞAK: Bir arkadaşınızla gürültülü şekilde vedalaşmayı tercih edebilirsiniz. Buna rağmen bu kadersel olayın bir şansın başlangıcı anlamına geldiğini daha sonra kavrayacaksınız. Yaratıcılığınızı öne çıkarma çabanıza yönelecek, en önemli çalışmalarınızı evinizde gerçekleştireceksiniz. Bununla birlikte ailenizin onaylamadığı kişilerle bu haftadan itibaren görüşmemeyi tercih edeceksiniz.

TERAZİ: Kariyer ve evlilik alanınızda yılın son Dolunayı gerçekleşiyor. Bunun iki anlamı var. Evlenmeniz yada emekli olmanız ve yeni bir göreve atanmanız. Emeklilik yaşınız gelmediyse varyasyonları genişletebilirsiniz. Çevre değişikliğine mecbur olursanız yeni evinizin ve hayatınızın size sunacaklarını severek kabul edin. Köklü değişiklikler zaman içinde kazanca dönüşecek.

AKREP: Seyahatlere hazır mısınız? Sık sık yolculuk yapmak zorunda kalacağınız hafta boyunca, eğitim sürecinizi tamamlayabilir, hukuki anlaşmalara son noktayı koyabilirsiniz. Finansal durumunuzu tamamen değiştirecek bu özel durum, yakın çevrenizinde değişmesini sağlayacak. Mecburiyetlerle gelişen olaylar dizisi aslında kadersel ve anlamlı gelişmelerin hazırlığı niteliğinde.

YAY: Para ve ameliyat anahtar kelimeleriniz. Her ikisinde de güç odağı siz olacaksınız. Mücadelenin kazanan tarafı olacağınızı bilerek sonuna dek çaba harcamalısınız. Bu sayede bünyenizde gereksiz ve sağlıksız ne varsa kurtulabileceksiniz. Yaşayacağınız olay sayesinde finansal konulara bakış açınızı yenileyecek ve yaşam standartınızı yükselteceksiniz.

OĞLAK: Karşıt burcunuzda gerçekleşen Dolunay yakın ilişkilerinizi sorgulamanız için itici güç oluşturacak. Bununla birlikte burcunuzda yol alan Güneş, Jüpiter, Merkür üçlüsü güçlü ve şanslı hissetmenizi sağlayacak. Sınırınızı aşmamalı ve şansınızı gergin olmayan ortamlarda kullanmayı denemelisiniz. Tartışmaların sonuçlarını öngöremeyeceksiniz.

KOVA:İş hayatınızdaki mücadeleler nihayet sonuca ulaşmanızı sağlayacak. İş bulabilir, iş yerinizi değiştirebilir veya sağlığınızla ilgilenebilirsiniz. Burcunuzda yol alan Neptün ‘ün kariyer alanınızı şenlendiren Venüs'le yapacağı olumsuz açı, hayallerinize bir süre ara vermenize sebep olacak. Rüyalarınızı izleyin. Hafta boyunca finansal konularda zeki çıkışlar yapabileceksiniz.

BALIK: Aşk alanınızda oluşan gergin Dolunay, mücadelelerinizi kazanıma dönüştürmenize yardım edecek. Projelerinizi sonuçlandırabilir, aşkınızı itiraf edebilir veya partnerinizle kızgınlıklarınızı konuşabilirsiniz. Arkadaşlarınızla ters düşeceğiniz hafta boyunca tartışmalara girmemelisiniz. Kariyeriniz yönlendiren güçlü bir insanın baskısı, projelerinizi hızlandırmanıza sebep olacak.