Wednesday, December 12, 2007

Jüpiter Oğlak burcuna geçiyor


Her yıl, şans, kısmet, bereket, bolluk, genişleme, yayılma kralı Jüpiter burç değiştirir. Her yıl başka bir burca şans dağıtır. Bir başka burcu keyifle, neşeyle, mutlulukla donatır. 2007’yi Yay burcunda geçiren Jüpiter bu günlerde Oğlak burcuna doğru yola koyulmak için toparlanıyor. Geri sayım başladı. 1 haftadan daha kısa bir sürede Jüpiter Oğlak burcuna adım atacak. Önce büyük bir hoş geldin partisiyle sesini duyuracak, sonra küçük bir dinlenme molası alacak.

Oğlak burcunun konuları olan: özdisiplin, görev ve sorumluluklar, çabayla sonuca ulaşma duygusu, çalışmak hayatın anlamları haline gelecek. Jüpiter’in şansı bu kez tembellik etmek yerine çok çalışarak ulaşılan bir erdeme dönüşecek. Dürüstlük, açıklık, ciddiyet, alçakgönüllülük ve disiplin yükselen değerler haline gelecek.

18 Aralık akşamı Oğlak burcuna giren Jüpiter, bütün yılı Oğlak burcunda geçirecek. 9 Mayıs 2008-8 Eylül 2008 arasında gerilemesi Oğlaklar için kısa ama anlamlı şans döneminin yok olduğu sanrısı yaratacak.

Oğlak burcunun gölge özellikleri abartılı şekilde görülecek bu dönemde: aşırı temkin, korkaklık, depresyonlarda artış, yasaların sertleşmesi, tutuculuk, moda yerine kabul görmüş eski sabit değerlere yönelme gibi olumsuz ifadelerle karşılaşılacak.

Böylece Satürn ve Jüpiter, iki büyük planet Toprak elementlerine yerleşmiş olacak. Satürn Aslan burcuyla vedalaştı ve Başak burcuna Eylül 2007 den itibaren yerleşti. 26 Ocak 2008 de ise en küçük cüsseli ama en büyük etkili Plüton’da Oğlak burcuna geçiş yapmaya başlayacak. Plüton’un Oğlak burcuna tam olarak yerleşmesi bütün bir yıl boyunca sürecek. Köklü temizlik yapmakla görevli cüce gezegen, önce birikmiş ve kirlenmiş konulara el atacak.

Özetle Ateş grubu burçlardan toprak grubu burçlara geçiş yılları başlıyor. 3 önemli ve yavaş etkili gezegen toprak grubu burçlarda yeni bir dünya düzeni oluşturmak, gerçekçi ve disiplinli yaşam koşulları sağlamak, yasaları ve görevleri yeniden tanımlamak üzere kolları sıvayacak. Biraz sert rüzgarlar esecek gibi görünüyor.

Toplumsal olayların bir başka tetikçisi Kuzey Ay Düğümü de, Balık dan Kova’ya kayacak. Bu iyi mi? Evet. Balık burcunun ağlak ve ajitasyondan hoşlanan eğilimleri toplumsal bir histeriye dönüşmüş ve hemen herkes kendini acındırmanın, dilenmenin ve istemenin çeşitli yollarını keşfetmişti bile. Dramlar hayatın her alanını ve hatta bütün televizyon kanallarını kaplamıştı. 2008 boyunca, kişisel olaylar yerine toplumsal olaylar öne çıkacak, kitlesel yardımlar artacak, gerçekçi, yardımsever ve dost canlısı bir toplum hareketine tanık olunacak. Sosyal yardım kuruluşları, organizasyonlar 2008 de altın çağını yaşayacak.

Aralık 2007 çok önemli bir ay, pek çok özel gökyüzü olayınıda içeriyor. 11-14 Aralık da yaşanan Plüton-Jüpiter kavuşumu yaşanırken ve düşüncelerle dileklere ulaşma şansı doğarken, 19 Aralık da Satürn gerilemeye ve tembellik ibareleri göstermeye başlayacak. 18 Aralık da hem Kuzey Ay düğümü hemde Jüpiter burç değiştirecek. 24 Aralık da Türkiye’nin yükselen burcu Yengeç’in 1. Derecesinde Dolunay meydana gelecek. Önemli ve tarihi olaylar bekleyebilirsiniz. Toplumsal karakterdeki değişime özellikle dikkat etmenizi diliyorum. Yardımsever ve alçakgönüllü yönlerimizi yeniden hatırlayacak ve benimseyeceğiz.

Not: Detaylı bilgi için “2008-2009 ASTROLOJI REHBERI” bütün kitapçılarda ve internet satış noktalarında.

Not: Jüpiter’in Yay burcunda olduğu son günleri kaçırmayın ve Jüpiter seminerinden yararlanın. Detaylar için astroakademi@gmail.com