Monday, October 13, 2008

HIZLI DOLUNAY HAFTASI


ATATÜRK DİYOR Kİ:

“Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, medeniyet tarikatıdır. 1925 (Atatürk’ün S.D.II, S. 215)

13-19 EKİM BURÇ YORUMLARI



Güneş’in Terazi burcundan, Kovadaki Neptün’e gülümseyişi, hafta boyunca içimizi açan bir etki yaratacak. Sırlar açığa çıkacak, bilmediklerimiz ortaya dökülecek, ilham perisi yanı başımızdan ayrılmayacak ve sanatsal yaratıcılığımız doruklara çıkarken, sezgilerimize her zamankinden daha fazla güvenebileceğiz.

Hafta boyunca ve aylarca etkili olacak bir başka açı da Satürn-Uranüs karşıtlığı. Satürn 2007 den bu yana Başak burcunda yol alıyor ve Jüpiter’le yaptığı üçgen açı sayesinde henüz sert yüzünü göstermedi. Kasım 2009 da Terazi burcuna geçmeden önce, yani uzun süre Uranüs’le karşı karşıya gelecek ve eski ile yeni, geleneksel ile modern, tutucu ile devrimci, yasalar ile özgürlükler arasındaki tüm dengeleri alt üst edecek. Kişisel olarak Başak burçları için mecburi yenilikler dönemi başlıyor. Yay, İkizler ve Balıklarda aynı şekilde olumsuz ve zorlayıcı etkilere maruz kalacaklar. Bu durumdan avantajlı çıkmak için yolunda gitmeyen kanserleşmiş ilişkileri acımıza rağmen kesip atmamızla yada bir yolunu bulup yenilikler geliştirmemizle mümkün olabilecek. Satürn’ün Jüpiter’den aldığı destek hala sürüyor. Bu durumda geleneksel olanın revize edildiği takdirde işe yaraması özellikle Başak burçları için avantaj oluşturabilir.

Salı günü Koç burcunun 21 derecesinde gerçekleşen Dolunay, öncü olduğumuz ve başlattığımız işlerden sonuç almamızı sağlayacak. Koç burcunun 21 derecesi kişisel horoskopunuzda hangi alana düşüyorsa o alanda başlattığınız yeniliklerin ürünlerini almanızı sağlayacak. Güneş ve Ay’ın Neptün’e olumlu açılarla bağlandığı bu Dolunay genel olarak anlamlı ve pozitif etkilerle donanmış. Sonuçlandırmak yerine sonuca ulaşma ihtimali daha yoğun. Hayallere doğru uçmak, hayallere ulaşmak bu süreçte kolay olabilir.

Çarşamba günü Terazi burcunda gerileyen Merkür durağanlaşıyor ve Perşembeden itibaren ilerlemeye başlıyor. Merkür’ün durağanlaşması süratle gerilediği için hepimizi allak bulak eden, kafamızı karıştıran tutumdan uzaklaşması derin bir soluk almamızı sağlayacak. Çarşamba düşünmek zorlaşabilir ve imzalamadan önce okuduklarınızı anlamak mümkün olmayabilir. Önemli işlerinizi Perşembe’ye ertelemek doğru bir karar olacak.

Cumartesi Venüs Yay burcuna geçiyor. Yay burçları için çekiciliklerini kullanabilecekleri, çevreleri tarafından fark edilecekleri ışıltılı bir süreç başlıyor. Yurt dışı ilişkilerin hareketleneceği, iyimser ve sık seyahat eden bir ruh halinin gözlemleneceği bu süreçte 13 Kasım’a kadar mümkün olan her özel tarihte Jüpiter Tılsım uygulamanızı yapmalısınız.

Pazar Jüpiter-Uranüs arasında keyifli bir açı oluşurken, şansı ani değişimlerde bulacağız. Güneş-Plüton uyumlu açısı da günü güçlü, tutkulu ve kararlı tamamlamamızı sağlayacak.

YAZILARI ALMAK, ALINTI YAPMAK, YASAKTIR.


KOÇ: Hafta başında yenilik istediğiniz konularda harekete geçecek ve kararlılıkla sonuçlandıracaksınız. Hafta ortasında yakın ilişkilerinizi yeniden düzeltmek için uğraşacak, yanlış anlamaları ortaya koyacaksınız. Partnerinizle ve yakınlarınızla iletişiminiz artarken, keyfiniz de yerine gelecek. Hafta sonu seyahat ve eğitim konuları önem kazanacak. Partnerinizle birlikte seyahate çıkma fırsatı bulabileceksiniz.

BOĞA: Kötü alışkanlıklarınıza son vermek yada diyete başlamak için hafta boyunca kararlı davranabileceksiniz. İş alanınızdaki karışıklıklara son vermek, çalışma arkadaşlarınızla aranızı düzeltmek için hafta ortasından itibaren güç bulacaksınız. Finansal durumunuza olumlu olarak yansıyacak bu süreç, sağlığınızla ilgili doğru kararlarda alabileceksiniz. Hafta sonundan itibaren kredi, telif, ikramiye konularında şansınız açılıyor.

İKİZLER: Arkadaşlarınızla ilişkilerinizde sonlanma dönemine yaklaşıyorsunuz. Kimi dostları hayatınızdan çıkarırken, tanışmak istediğiniz kişilerle el sıkışma şansı bulacaksınız. Yaratıcılığınız yanlış kelimelerle bloke olmuştu. Çarşambadan itibaren zekanızın açıldığını ve eski yeteneklerinizi yeniden kazandığınızı fark edeceksiniz. Hafta sonu karşıt burcunuza geçen Venüs, aşk ve evlilik konularına odaklanmanıza yetecek.

YENGEÇ: Kariyerinizde önemli bir dönemece girmek üzeresiniz. Sorumluluklarınız elinizden alınabilir yada tam tersine istediğiniz görevlere atanabilirsiniz. Bu durumdan yüklü bir tazminat alarak çıkacağınız kesin. Evdekilerle aranızı düzeltmek için hafta ortasında hızlanacaksınız. Düşünceleriniz netleşirken, yaptığınız hataları fark edebileceksiniz. Hafta sonundan itibaren iş alanınız ve iş arkadaşlarınızla ilişkinize odaklanacak ve ortalığı güzelleştireceksiniz.

ASLAN: Seyahatlerinizi tamamlayıp evinize dönme vakti geldi. Buna rağmen partnerinizin ani daveti ile valizinizi açamadan yeniden yollara düşebilirsiniz. Hafta ortasında size çok kısa gelecek bir yolculuk yapabilir, tamamlanması gereken işlerinizi bu yolculuk sayesinde tamamlayabilirsiniz. Sözleşme yapmanız hafta ortasında mümkün. Hafta sonundan itibaren tam bir aşk insanı olacak ve romantizmi partnerinize yaşatacaksınız.

BAŞAK: Telif, nafaka, kredi yada prim beklentiniz bu hafta sonuçlanacak ve dilediğiniz miktarı alabileceksiniz. Bu gelirin işinizle bağlantısı olacağı kesin. Hafta ortasından itibaren finansal konulardaki eksiklerinizi giderebilecek, hatalarınızı düzeltebileceksiniz. Hafta sonu tüm dikkatiniz evinizde olacak. Güzelleştirme yada eşya yenileme çalışmalarınızı haftanın son günlerinde kolaylıkla halledebileceksiniz. Ailenizle ilişkileriniz hafta sonundan itibaren daha yakın ve sıcak hale geliyor.

TERAZİ: Partnerinizle hafta başında yollarınızı ayırabilir hayatınızda kimse yoksa, ilgilendiğiniz kişiyle birlikte olma kararı alabilirsiniz. Hafta ortasından itibaren doğru ile eğriyi ayırma yeteneğiniz güçlenecek. Romantik buluşmalarınızı haftanın ikinci yarısına ertelemenizde yarar var. Finansal avantajlarınız hafta sonuna kadar sürerken, hafta sonundan itibaren reklam çalışmalarınıza ağırlık verebileceksiniz. Hafta sonu sevdiğiniz bir yere kısa bir seyahat planlayabilirsiniz.

AKREP: İş alanınızda yaşayacağınız Dolunay, görevlerinizi tamamlayabileceğinize, bir iş arkadaşınızla vedalaşacağınıza işaret ediyor. Çalışmıyorsanız beklentileriniz gerçekleşebilir ve yeni bir işe sahip olabilirsiniz. Finansal konularda şenlik döneminiz hafta sonundan itibaren başlıyor. Yakınlarınızla ve ruh sağlığınızla ilgili doğru kararları hafta ortasından itibaren alabileceksiniz. Keyfiniz ailenize de yansıyacak.

YAY: Aşk alanınızda gerçekleşen Dolunay, yeni bir aşka başlamanızı sağlayabilir. Yakın çevrenizde veya kısa yolculuklarda tanıyacağınız bu kişi, arkadaş çevreniz sayesinde sizinle tanışma fırsatı bulabilir. Süregelen bir ilişkiniz varsa hafta başında bitirme kararı alabilirsiniz. Hafta ortasından itibaren Merkür doğru yoluna giriyor. Ayrılık yada birlikte olma kararınızı hafta ortasından sonra alırsanız yanılmamış olursunuz. Hafta sonu burcunuza yerleşen Venüs, aşk ve çekicilik duygularınızı kabartacak.

OĞLAK: Evinizle ilgili tamamlanma sürecine yaklaştınız. Eşyalarınızı yenileyebilir, taşınabilir yada büyük tadilatlarınızı bitirebilirsiniz. Hayalinizdeki eve ve yaşam koşullarına sahip olmanız mümkün. Yenilik finansal konularda gelişim için hız kazanmanızı da sağlayacak. Kariyerinizle ilgili riskli süreci hafta ortasında atlatmış olacaksınız. Yöneticilerinizle doğru iletişim kurmak Perşembeden itibaren kolay olacak. Hafta sonundan itibaren rüyalarınız renklenirken, sezgileriniz yükselecek.

KOVA: Kısa seyahatlerinizi tamamlamanız hafta başında mümkün olabilir. Web sitenizin açılışı yada yenilenmesi içinse hafta ortasına kadar şans bulacaksınız. Hayal ettiğiniz çeşitli fırsatları kendi başınıza yada yakın çevrenizin desteğiyle yaratacak, kısa yolculuklardan sonra rotanızı yurt dışına çevirebileceksiniz. Hafta sonundan itibaren kadın dostlarınızla daha sık görüşecek, çeşitli davetlere katılacak ve onların desteğinin ne kadar önemli olduğunu kavrayacaksınız.

BALIK: Finansal kazanımlarla ilgili hayalleriniz gerçekleşmek üzere. Yeni bir gelir elde edebilir yada işinizden ayrılıp, beğenmediğiniz maaşla yetinmek yerine daha çok kazanabileceğiniz bir işe geçebilirsiniz. Ödeme unutkanlıklarınız veya fatura aksamalarınızı Perşembe den itibaren düzeltebilirsiniz. İkramiye kazanmak içinse yine perşembeden itibaren sezgilerinizi dinlemeniz, rüyalarınızı izlemeniz yeterli olabilir. Hafta sonundan itibaren yöneticilerinizin desteğini alabilecek, keyifli sohbetlerle yönetime yakınlaşabileceksiniz.